Kalla maj välkommen

Nu skall det vara vår, värme och nästan sommar – men icke! Termometern visade på knappt 2 grader när dagens cachingrunda skulle inledas, men det var å andra sidan strålande sol och nästan ingen vind, med andra ord ganska behagligt cachingväder. Efter många utflykter från det egna närområdet fanns det åter saker att pyssla med i hemmamarkerna. Viktigast var allt var att se till två av mina egna cacher där det rapporterats problem. Första anhalt blev ”Edsån (f.d. Snöstjärnan)” som ingen hittat under de senaste veckorna, inte heller jag kunde hitta den så det fick bli till att placera ut en ny burk på platsen.

Edsån

Turen fortsatte sedan genom Delsjöområdet och bort mot Skår där det var dags att byta loggbok på ”Skårs gård”.

Skårs gård

Därmed var mitt uppdrag som CO avklarat för denna dag och jag kunde utsträcka vandringen mot nya mål. Jag passade på att fotografera vid Stora Torp och från en utsiktspunkt på Överåsen innan jag tog mig genom Lundenområdet för att slutligen nå fram till ”Redbergsskolan”, där lurade dagens första burk!

Redbergsskolan

Den liksom ett par andra i trakten publicerades när vi var ute på resa i USA, men det gjorde att jag nu hade ett litet minikluster av burkar att leta upp i närområdet. Denna lilla micro vållade mig inte några bekymmer så jag var snabbt på väg mot ”Landeriet, Bagaregården”.

Bagaregårdens landeri

Har jag inte loggat en burk som satt exakt på denna plats en gång tidigare…. ? Men, det gör ingenting, en ny burk är alltid trevligt att få stifta bekantskap med! Även denna var lätthittad så jag tog det långa Hallén-benet först och klev iväg mot ”Ett Tappert Försök”, efter att ha passerat den burken med några meter och inlett sökandet lite galet så korrigerade jag misstaget när jag såg något, som var mycket lockande att pilla på….

Härlanda

Nu var burkjakten också avslutad för dagen och jag begav mig hem mot den mystiska cachingbasen. Två cacher hade fått underhåll, tre cacher var loggade och det hade blivit 19,1 kilometers vandring, finns anledning att vara nöjd med starten av ”kalla maj”.