15 års kalas

Idag var det då dags för den stora 15 års dagen, geocachare över hela världen anslöt till eventplatser och loggade burkar, en härligt syn! Här på Halléns Geocachingäventyr har det nu också publicerats en kortare historik över 2000 till 2001 då geocachingen skapades. Här finns länken till sidan – som helt säkert kommer att byggas ut med mer information och fler länkar.

För att inleda kalaset ordnade jag med en liten förfest. Den innebar byte av loggbok i min egen cache ”Kultcentrum”, därefter buss ut mot Kärra på Hisingen. Väl på plats ute på den stora ön gick jag raskt mot dagens första cache ”Hisings-Kärra – #3 WWFM X” som hittades utan några svårigheter. Därefter fick jag leta mig fram på samla gator i ett villaområde för att nå toppen av ett litet berg och där finna cachen ”Ingebäck”.

Burk

Dit skall jag inte idag!
Dit skall jag inte idag!

På små smala stigar gick min färd nu mot nästa bostadsområde vars gator skulle föra mig upp mot ”Svankälla – Gömslet”. Det blev ett litet äventyr att logga denna då de starka magneterna gjorde att jag tog i rejält – tappade greppet – och burken flög ner i vattnet!!! Blixtsnabbt fick jag fram min griptång ur ryggsäcken och kunde plocka upp burken utan att någon skada skett.

Gömstället

Både sökandet och räddandet av denna cache tog lite tid så det var nu dags att börja gå mot eventplatsen.

Detta var inte eventdeltagare...!
Detta var inte eventdeltagare…!

På vägen dit passade jag på att logga ”Blå Spåret” som jag av någon helt outgrundlig anledning inte hittade förra året när jag cachade i området, men idag plockades den fram omedelbart och utan problem. Vid eventplatsen för ”15 Years of Geocachingväntade arrangören med en blank loggbok som jag fick äran att bli den första att skriva på.

FTA....
FTA….

Snart samlades en stor skara burkletare och Chrysafenios kunde förklara eventet ”öppnat”.

EO

Deltagare

Eventdeltagare

Nu vidtog eventets sociala del där vi minglade runt och ägnade oss åt burkprat tills dess att Chrysafenios åter påkallade uppmärksamhet för ett litet lotteri.

Vem skall vinna

Och vinnaren är....
Och vinnaren är….
SEFYR!!
SEFYR!!

Två nya burkar skulle också publiceras: ”15 Years of Geocaching – The Memorial” och ”15 Years of Geocaching – The Myst”. Det blev en massiv folkvandring bort till några enbuskar – dit var det kö för att FTF:a…

Det är inte så ofta man ser en FTF-kö.
Det är inte så ofta man ser en FTF-kö.

När jag klev ut ur buskarna blev jag och TMR68 rekryterade att bli hundvakter åt dom smaskiga geocachinghundarna – tur att det inte fanns några koreaner närvarande…

Dagens mest oväntade uppdrag!
Dagens mest oväntade uppdrag!

När denna var avklarad gick vi sakta bort mot mysten, det blev många stopp då övriga i gänget inte hade tagit burkarna utmed vägen.

stopp

Men slutligen var även mysten loggad, där blev det dock inte någon FTF, men väl en logg.

Det blev ytterligare en logg för TMR68 innan vi i sällskap av Ingabo begav oss ned från berget och säkrade loggar på ”Kärra Kyrka” och ”Milstenen i Kärra”.

Underjordiskt

Vi passade även på att logga ”Challenge #275 – 500 founds in one day”, skall förövrigt bli spännande och få veta vad beslutet blir kring denna form av cacher som just nu är stoppade och det inte får läggas ut fler av denna typ. Skall det bli en egen cachetyp? Skall möjligheten att skapa challenge cacher helt försvinna? Spekulationerna är många inom geocachingsamhället just nu, bara en sak vet vi, att vi inget vet!

Hemfärden tillsammans med TMR68 innebar ett stopp vid Bäckebol för att där klara av tre burkar på baksidan av köpcentrat, dessa klarades av utan några stora problem. Därmed var detta 15 års firande avslutat och vi kan blicka tillbaka på en riktigt trevlig cachingdag men flera nya funna burkar, en FTF och dessutom lite över 19 kilometers vandring – då kan man vara nöjd!