Till Amerika via Råhult

Till Amerika – vad nu – hör jag en och annan utropa, skall Hallén ut och masslogga burkar igen? Eller är det något lurt med rubriken, sånt har ju hänt förr… Den som orkar igenom dagens inlägg lär få svaret!

Stenmur

Dagens vandring utgick givetvis från cachingbasen och efter några kilometer nådde jag fram till dagens första cache ”Cachevandring från Maderna och tillbaka #2”, där har jag varit förr och letat utan framgång. Denna gång hade nog cachen bytt läge då den var fullt synlig – men är det verkligen tillåtet att lägga cacher i stenmurar, har hört att det numera (och burken är ganska ny) strider mot reglerna. I vilket fall var det skönt att få denna avklarad och jag kände mig modig eller dumdristig nog att bege mig mot en närbelägen ”problemburk” i samma serie. ”Cachevandring från Maderna och tillbaka #4” skall vara gömd i en rotvälta. Liksom vid mitt förra besök pekade gps:en envist mot en bestämd punkt, men inte hittade jag någon burk! Efter 25 minuters letande gav jag upp.

Istället begav jag mig in i Råhultsskogen för att fortsätta burkjakten. Vandringen gick nu genom ett ganska blött sankmarksområde fram till ”Råhultskogen #2” som vållade en del problem, vid nollan fanns inte någon burk, men så läste jag Sisjötrollens logg om att burken hittats 15 meter bort, vilket fick mig att vidga sökområdet. För mig påträffades burken 20-24 meter från nollan!!

Råhultskogen #1” blev nästa mål, den var placerad lite högre upp, men ett stort stenblock som dessutom var klättervänligt underlättade loggningen.

Burk i träd

Efter några kilometer i obanad terräng mötte jag nu en anlagd väg som gick fram emot scoutstugan vid Råhult. I området var det en hel del barn som var ute på olika övningar men inget som kunde hindra mig från att rycka fram mellan träden och logga ”Masten, Råhult” – en hemlighetsfull plats!

Här får man inte göra det jag gjorde....
Här får man inte göra det jag gjorde….

Nu var det så dags att bege sig mot Amerika, jag misstänker att flertalet läsare redan insett att det är något lurt med dagens rubrik, min färd gick nämligen mot koloniområdet Amerika utanför Jonsered! Det skapades för att locka människor att stanna kvar i Sverige istället för att åka till Amerika, men hur skall man lyckas med det när där bara finns en cache…..? Även om det bara var en burk att leta upp så skulle den givetvis loggas och det skedde utan några svårigheter och ”Möte i Amerika” förvandlades till en glad gubbe.

Amerika

Jag gick nu tillbaka i mitt eget spår ett par kilometer innan jag vek av från den lilla grusvägen och tog mig genom skogen, som bitvis var sargad av en skogsmaskin, mot ”Råhultskogen #3”, den hittades snabbt tack vare den tydliga högen av små pinnar!

PET i skogen

Dagens sista burk hittades i ett öppen lövskogsområde som oväntat bredde ut sig framför mig när jag trädde ut ur den täta barrskogen. Trevligt med lite variation! Även här var det tydligt var cachen skulle finnas så det blev ett snabbt fynd, följt av lite fika för att stärka mig innan vandringen hemåt skulle inledas.

Lövskog

Dagens vandring blev 24,7 kilometer lång och gav 7 hittade burkar och en irriterande DNF.