På tur i Zkogen

Den senaste tiden har det trevligt nog dykt upp två nya burkar på min bakgård – alltså delsö-kåsjöområdet. Givetvis kan burkar i den trakten inte få lov att ligga orörda när det idag bjöds möjlighet till lite burkjakt, på med kängorna och ut i zkogen. På väg mot den första burken passade jag på att stanna till vid min cache ”Minotauros och älvkvarnarnas hemlighet”, det visade sig att den mådde bra och hade fått sällskap av ett par små figurer!

Grodan försökte ta sig ut...
Grodan försökte ta sig ut…

Nu var det bara knappt 200 meter till dagens första cache, men det är sällan som den raka vägen är enkel. Det har förr funnits en liten användbar spång i rätt riktning, men jag var lite tveksam till att använda den så som den såg ut idag!

Något blött...
Något blött…

Jag tog istället en alternativ väg och kom fram torrskodd, tur att man hittar i dessa trakter. När jag närmade mig nollpunkten och cachen ”Björnåstjärn” insåg jag att hinten ”träd” inte skulle bli till någon nämnvärd nytta då det fanns ganska gott om sådan på platsen.

Sökandet inleddes och det tog ganska lång tid att hitta cachen. Jag snurrade runt träd efter träd efter träd efter träd, men så tillslut fick jag se något mycket lovande, ett PET rör som svävade högt över mitt huvud!

Härligt!
Härligt!

En lämplig gren användes som förlängd arm och snart satt en ”Hallén signatur” i boken och den återplacerades lika enkelt. Dagens första logg var säkrad.

Nu kunde jag bege mig ut på stigen igen som skulle föra mig djupare in i zkogen. Mitt mål var nu ”En ganska stor zten i skogen”, naturligt vis en cache av z-mästaren själv, Zvenniz.

En lagom ztor zten!
En lagom ztor zten!

Det rådde inte någon tvekan om vilken sten som skulle dölja burken, perfekt nollpunkt. Cachen var snabbt hittad och loggad, därmed var dagens lilla cachingtur till ända och jag återvände hem genom zkogen. Då började regnet falla intensivare än de skurar som kommit tidigare. Det blev ett rejält özregn… rejält! Det var en mycket blöt burkjägare som klev in genom dörren till cachingbasen efter dryga 15 kilometers skogsvandring och två burkar rikare. Men det var ändå en riktigt fin tur idag med äkta skogscaching!