Aalborghus Slot

Måndagen innebar början på en tur med Stenafärjan över till Danmark på en arbetsresa med forskarmöten och studiebesök, samt några få hittade burkar. Resans första mål var Aalborg intill Limfjorden där vi efter en dag på universitetet gick ut för en bit mat och en promenad genom stadens historiska centrum. Givetvis gick vi även in på slottsgården och jag kunde då ”smita iväg” och säkra en logg på ”Aalborghus Slot”.

aalborgsslott

Slottet började byggas 1539 och har sedan genomgått flera byggnadsfaser under 1600-talet. Det är inte stort men ändå en intressant anläggning nära stadens äldsta gator som har en historia som går tillbaka till 1300-talet, givetvis trivdes jag gott i denna miljö och signerade snabbt och glatt cachens loggbok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: