H I T gänget slår till igen

Det var ett litet tag sedan H I T (Hallén, Ingabo, TMR68) gänget var ute på tur, men idag hade vi bokat in söndagen för lite burkjakt i Sandsjöbackaområdet och Lindome. Det var avfärd klockan åtta från min cachingbas, sedan vidare söderut. I skogen vid Årekärrserien väntade oss allehanda mystiska, ja riktigt farliga burkar….

Orm

Insekt

Piga

Serien innehåller femton burkar men vi fick tyvärr också en DNF, det är dock sånt som man får räkna med på en tur. Vi fick ändå närmare 6 kilometers promenad i skogen, alltså början på en uppvärmning enligt Halléns vandringsindex.

Ingabo

TMR68

Det mesta av serien gick utmed små stigar/led men givetvis försökte vi gena på ett ställe, det visade sig vara en mindre bra idé.

Brant

Vi anlände till cachen högst upp på den ”lilla klippan” som ni ser på bilden ovan, det var för långt att hoppa, men tillslut hittades en alternativ väg ner, men genvägar äro ofta senvägar. På dryga två timmar hade vi klarat av denna serie och började röra oss vidare mot nästan huvudmål för dagen ”Långås gröna” en serie på elva burkar. Det blev åter en fin vandring i ett vackert skogsområde som bitvis hade riktigt många besökare av arten mugglare. Dessa kunde dock inte stoppa denna trio som effektivt betade av cache, efter cache, efter cache.

Ingen skitcache inte....
Ingen skitcache inte….
Sista loggen - i detta område!
Sista loggen – i detta område!

Vandringen blev endast 3,5 kilometer lång men var trevlig och bjöd på varierad caching. Nu rullade vi vidare ut ur skogarna och in mot Lindome samhälle. Där har jag loggat det mesta, endast en del nya burkar och några jag missat under tidigare besök fanns kvar. Givetvis passade mina två kumpaner på att logga några jag redan loggat, men det fick som så gärna göra, det fanns ändå tillräckligt för Hallén i trakten. Vi drog dessvärre på oss ytterligare några DNF:er innan vi lämnade Lindome och åkte mot norr.

Flabäck - en viktig plats i vår historia!
Flabäck – en viktig plats i vår historia!

Efter en del ströcachande nådde vi fram till Flabäcksområdet. Det är ett gammalt gränsområde mellan Sverige och Danmark från mitten av 1200-talet fram till 1645 då Halland lades under Sverige. Givetvis loggade vi även cachen ”Flabäck Minnesstenen” när vi nu ändå var på plats. Även två andra närbelägna burkar fick givetvis påhälsning.

Dagens cachingtur avslutades med ”The Hidden Roadtunnel (Revisited)”, en märklig vägtunnel som jag varit vid tidigare (2007) men som nu fått en ny cache efter att den gamla arkiverats.

Ser du de två mystiska figurerna i tunneln - det är Ingabo och TMR68....
Ser du de två mystiska figurerna i tunneln – det är Ingabo och TMR68….

Därmed var dagens cachingrunda avslutad. Resultatet blev 42 hittade för mig, något mer för de övriga, samt lite över en mils vandring. Nu var det skönt att återvända till cachingbasen för uppdatering av gps:en inför morgondagen…