Vaskeriet i Nibe och kyrkan…

NibeKirke

Under den andra dagen av arbetsresan till Danmark stannade vi till i Nibe där det finns en intressant kyrka, inte den religiösa aspekten då utan ett votivskepp som är i form av en ”sildekåg” och man kan utgå från att hela kyrkobyggnaden är rest med hjälp av pengar från sillfisket i den närbelägna Limfjorden.

Sildekågen
Sildekågen

Det fanns även en del mycket fina målningar från 1507 på kyrkans väggar, imponerande var till exempel det beväpnade vildsvinet!

Vildsvinet

När detta historiska besök var avklarat gav jag mig in i en liten gränd och vidare till ”Vaskeriet i Nibe” för att stifta närmare bekantskap med en liten bison. Därmed var burkjakten denna dag avslutad, det var nämligen ganska mycket möten och besök som skulle göras i tjänsten denna dag.