Multis som spön i backen…

Denna geocachingsöndag började med en liten vandring från geocachingbasen in till centrala staden för deltagande i ett event. Jag var ute i god tid och hade möjlighet att före eventet säkra min logg på en large-cache mitt i centrala Göteborg ”Mingo, 15 years later”, jag har tittat där förut, men då var mugglarmängderna allt för besvärande, idag gick det dock utan problem. Därefter var det dags att besöka eventet ”Eurotrip 2015 #2”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
decibel99 hälsar välkomna!

Det blev snabbt en liten grupp deltagare – mycket trevligt att träffa er alla – och fler anslöt efter att jag hastat från eventplatsen några minuter över nio. Jag hade nämligen en pendeltågsavgång att passa. Från fönstret kunde jag notera bgr01 som letade sig fram mot Drottningtorget…. undrar om det blev DNF?

Mitt huvudmål denna söndag var att träffa Ingabo vid Lerums station för att bege oss ut på jakt efter multis. Lerum har nämligen begåvats med en serie om hela 50 multicacher, det får man ju inte missa.

Många multisar i Lerum!
Många multisar i Lerum!

Vi började dock först med att rensa bort några traditionella burkar i själva Lerum innan vi gav oss ut på denna annorlunda trail.

Får

Multin med #26 var den första i serien som vi skulle försöka oss på, men där hittade vi inte någon burk. Däremot kompenserade vi oss med en närbelägen multi vilken hittades utan problem. Efter denna trevande start började det att gå bättre. Vi kunde snabbt konstatera att de som hade terräng fem inte var möjliga att nå med det metspö på 5 meter som vi hade med oss, det behövdes oftast 1-2 meter till. Detta var lyckligtvis ett mindre problem då de flesta cacher satt lite lägre än så i träden. Metspö var dock nödvändigt och det användes vid varje multi. Det var oftast mycket lätt att räkna ut finalkoordinaterna så vi loggade mulitis i en takt som ingen av oss gjort tidigare.

Ett fem meters metspö går inte in i bilen, så vad gör man då?
Ett fem meters metspö går inte in i bilen, så vad gör man då?

De första sträckorna av denna multitrail gick utmed små bilvägar och hade oftast lämpliga parkeringspalatser.

Ingabo

Multisar stod som spön i backen! Vi spöade det mesta av serien utan att själva åka på något spöstraff… Dessa lustigheter skulle kunna göras ännu värre men det besparar jag er!

Hallén har fått ett spö
Hallén har fått ett spö. Foto: Ingabo

Då Hallén är något längre än Ingabo blev det mycket fiskande för mig idag, svarthövdade och gulhövdade PET-rörsfiskar var vanligt förekommande och de nappade oftast villigt. Ingabo fick knappt hålla i sitt spö denna dag! Trots värmen gav vi oss på även sträckan som gick utanför bilvägarna. Det gick riktigt snabbt att hitta och logga dessa burkar i de flesta fall och vi insåg att större delen av denna serie skulle vi kunna logga under dagen.

En vanlig vy för mig idag!
En vanlig vy för mig idag!

Sent på eftermiddagen var vi klara med serien, med undantag för några få T5:or och vi kunde mycket nöjda återvända till våra respektive cachingbaser. För mig blev det idag 54 hittade cacher, inklusive ett event. En bra utdelning under söndagen som vi inte hade vågat drömma om när burkjakten började vid Lerums station.