Hallén hittar ett hål

Det var stilla i parken men mugglarnas spår var inte vackra.
Det var stilla i parken men mugglarnas spår var inte vackra.

Var skall Hallén vara om inte i ett hål, det skulle nog en och annan suspekt medlem av HIT gänget hävda. Dagen började dock utan några större hål då burkjakten inleddes i Slottsskogen och Whereigo Cachen ”In memory of Göteborg Städ Stad 2015 – Wherigo”. Jag missade själva eventet då det hölls samtidigt som mitt besök i Lidköping och eventet där, men nog vill jag ändå städa bort de burkar som eventet efterlämnat! Det blev åter en promenad genom parken och på vägen passade jag på att logga ”Någonstans i parken#1”.

Var kan burken vara - detta blir inte så svårt!
Var kan burken vara – detta blir inte så svårt!

Jag fortsatte genom parken och stötte på fler besynnerliga mugglaraktiviteter.

Ett ruggande-mugglar-pingvin-event
Ett ruggande-mugglar-pingvin-event
Man häpnar över det mörker som omger mugglarna!
Man häpnar över det mörker som omger mugglarna!

Finalen till Wherigo-cachen hittades efter en stunds letande, det var perfekt att klara av Slottsskogsburkarna innan mugglarna återvänt till parken! Jag sökte mig nu ut från parkområdet och tog mig mot Marklandsgatan där cachen med samma namn väntade på mitt besök.

Marklandsgatan, men cachen låg på en grönare plats....
Marklandsgatan, men cachen låg på en grönare plats….

Jag kunde nu lämna asfalten och gå upp i Änggårdsbergen för att leta upp cachen ”Stigar som mötas, eller skiljas 13”, en large-cache dessutom. Hinten var ”grottan” och det hittade jag först flera små av ute i terrängen. Min gps var lite vilsen så jag snurrade runt och ibland upp och ned i sluttningen, dock utan att slå runt! Slutligen fann jag något som var än mer grottlikt och jag började titta mig över axeln efter jätten Glufs Glufs som det varnas för i cachebeskrivningen, här gällde det att vara försiktig! Jätten var inte hemma så jag kunde diskret logga cachen och åla ut ur hålan igen – alltid trevligt att hitta ett nytt hål!

Jätten Glufs Glufs? Nej - det är Hallén i ett hål!
Jätten Glufs Glufs? Nej – det är Hallén i ett hål!

Från denna grotta tog jag mig på småstigar fram till ”Botaniska – Änggården”. Gick i en garmin-sväng fram till gömman, men det var åter en rejäl burk, om än inte lika stor som den i grottan! Jag avslutade dagens runda med att logga ”På toppen av Änggårdbergen”, i denna trakt har jag loggat burk förr men det är trevligt att återkomma hit, både för den fantastiska utsikten och för att det här finns många lämningar efter luftvärnsställningarna som byggdes här under andra världskriget. Sedan mitt senaste besök hade området försetts med stängsel och det verkar som det nu går får på bete här, trevligt att man håller detta hedlandskap öppet.

Utsikt från Änggårdsbergen
Utsikt från Änggårdsbergen

Här avslutade jag för dagen efter en knapp mils vandring och 6 hittade burkar, lite bättre städat i Slottsskogen och Änggårdsbergen, även om det återstår några cacher men de sparas till en annan dag.