Nappar burkarna i Fiskebäck?

En ledig fredag, sol och inte för varmt, perfekt läge för lite burkjakt! Det blev den första av cachinglinjer som rullade mot väster och den nedgångna hållplatsen vid Opaltorget. I en gångtunnel inte långt från torget plockades sedan det första steget i multin ”G 2:an” och X antal meter längre bort nådde jag fram till finalen och dagens första burk.

Final

Jag började lite väl högt upp och fick därför lite extra motion ute i terrängen innan burken påträffades. Burkjakten var tänkt att också vara en motionsrunda så några extra steg såg jag inte som något negativt. Ytterligare några steg blev det sedan bort till dagens huvudattraktion, burkarna kring Slottsberget – där det också finns många fornlämningar i form av rösen från bronsåldern och en fornborg (därav namnet Slottsberget). Ett tips är att gå in via denna länk och läs mer om Västra Frölunda trakten.

Large

Flera av burkarna denna dag var av Sir Göte och av ”large” modell, det är ju extra trevligt. ”Slottsberget. NÖ sidan” låg bäst till när jag letat mig runt alla villatomterna. Där fick min gps ett förvirrat utbrott och skickade mig 30 till 60 meter i diverse olika riktningar innan den lugnande ned sig och visade rätt nolla, jag misstänker att den var upphetsad av att få vara ute i friska luften igen efter ett par dagars semester(!)

Bronsåldersröse med fantastisk utsikt!
Bronsåldersröse med fantastisk utsikt!

Min tur fortsatte nu upp mot toppen av berget och cachen ”Slottsberget i Önnered”, omedelbart ovanför cachen finns flera fornlämningar, bland annat ett mycket fint röse – härlig upplevelse när man är ute på burkjakt. Burken var lite besvärligare att ta sig fram till, försökte uppifrån men insåg att det var bättre att göra en kringgående rörelse, men även den vägen var lite snårig.

En

Enbuskarna var många i denna trakt och så var det även på väg mot ”Önnered – Slottsberget”, men den hittades ändå utan något större besvär. Jag fortsatte min terrängvandring och tog mig efter framgångsrik loggning mot ”Slottsberget i Önnered. SÖ sidan” där jag stod bredvid cachen utan att först se den… men det dröjde inte så många sekunder ytterligare innan även denna lilla (regular) burk var funnen och loggad.

Är detta trollens boning?
Är detta trollens boning?

Efter ännu en kringgående rörelse tog jag mig UPP PÅ BERGET för att logga ”Önnered brygga”, så mycket till brygga fanns där inte men väl utsikt över bryggor!

Bryggutsikt

Cachen var enkelt funnen och här fick jag en bonus i form av mogna blåbär som kunde ätas som ett smakrikt komplement till mina medhavda smörgåsar, riktigt lyxigt. Därmed var jag klar med burkarna uppe på höjderna och jag tog mig ned mot den gamla tippen som idag är rekreationsområde. ”Önnered – Gamla tippen” mitt ute i en hästhage var mitt första mål för dagen. Såg att föregående besökare skrivit en DNF men det var tydligen på grund av hästskräck, någon sådan lider jag inte av lyckligtvis så jag klev in i hagen. Väl inne vid det lilla huset hittade jag cachen omedelbart och några hästar visade sig inte under mitt besök.

Ut i vår hage där finnas en cache....
Ut i vår hage där finnas en cache….

Mitt ute på den gamla tippen väntade en micro, lite orolig blir man när ett hav av högt gräs och vass breder ut sig, detta kan bli svårt tänkte jag.

Och här skall finnas en micro!
Och här skall finnas en micro!

Hinten informerade om hur man skulle leta, och tur var det! Jag hittade snart det jag skulle leta efter, ändå tog det åtskilliga minuter att rota fram den lilla burken ”Benny Boy´s cache #40 mitt på tippen”. Min rundvandring började nu gå mot sitt slut och jag tog mig mot de två sista planerade burkarna. ”Fiskebäck” var åter en large-burk som kunde hittas utan svårigheter. Dagens näst sista och sista cache var till namnen snarlika, den ena med F den andra med f, ändå högst olika. Den första en large, den sista en nano. Ett antals skyltar, kan den vara… ja det var den och dagens sista cache ”fiskebäck” var funnen. Geo-vandringen var därmed avslutad och jag kunde konstatera att nog nappar cacherna i Fiskebäck. Det blev åter en fin runda på 14 kilometer och 10 hittade burkar.

Var sitter burken....?
Var sitter burken….?