Markerna i Mark

Åter dags för ett söndagsäventyr i trakterna av Kinna och Skene – i Marks kommun alltså. Det var team Ingabo & Hallén som gav sig av denna dag med huvudmålet att besöka ett antal vandringsslingor samt att besöka ett kaloririkt event. Vi började dagen med Flohultsrundan, en 3,5 kilometer lång tur i varierad terräng och med cacher av olika svårighetsgrad. Det regnade tidvis och var rejält blött ute i markerna, men det hejdade inte vår framfart!

Mugglarmöte...
Mugglarmöte…

Turen började dock snöpligt då det blev en DNF, kanske var det mugglarmötet på andra sidan staketet som var orsaken till den saknade burken! Resten av turen gick dock enligt plan, den enda cachen vi uteslöt var en klättringscache, ingen av oss är någon klättrare och dessutom var det rejält halt på alla pinnar denna dag.

Mugglaraktivitet!
Mugglaraktivitet!

Mitt under turen tvärstannar Ingabo och börjar plocka gult skräp på marken – vilken mugglaraktivitet!

Sjöutsikt

Burk

Efter denna första uppvärmning gav i oss åter ut på vägarna och plockade lite ströburkar på väg mot nästa cachingområde.

Sudda

Vi gjorde ett försök att närma oss ”Ringsjöarna” men efter två DNF:er på micros under sten i skogen gav vi upp detta området och åkte till området där eventet skulle hållas.

Gårdfarihandlar-serien är trevlig!
Gårdfarihandlar-serien är trevlig! Cacher där det finns något att berätta är absolut trevligast!

Klockan närmade sig nu tolv och vi var framme vid en plats där en stor skara burkletare samlats, det var dags för ”Tårtevent 2.0”.

Tårtevent

Tårteventets arrangörer
Tårteventets arrangörer
Läckert!
Läckert!

Vilken stor mängd läckerheter! Vi fick oss var sin bit tårta och kaffe för blott 20 kronor, och vilken tårta! Den inte bara såg läcker ut, den var verkligen fantastisk! Efter en stund av trevlig samvaro var det dags för oss att åter bege oss ut i skog och mark för att gå ytterligare några kilometer denna dag. Det var dags att gå det ”Blå spåret”.

Spårcentral

Det blå spåret har hela 24 burkar och är lite över en mil långt, alltså längre än vad det officiellt uppges, men det gör givetvis inget, bara trevligt med en vandring. Det var lätt att gå på mestadels ganska breda grusvägar och några få enklare stigar. Cacherna gick också oftast snabbt att hitta, med några få undantag där CO varit lite mer kreativ och gjort försök att lura oss stackars burkletare.

Här borde burken ha kunnat bli borttvättad!
Här borde burken ha kunnat bli borttvättad!

Lantligt

Så var det dags för mugglaraktiviteter igen!
Så var det dags för mugglaraktiviteter igen!

Mycket nöjda var vi med rundan då den gav full utdelning, även en burk med hög terräng plockades med hjälp av ett träpinneteknologisktverktyg.

Sjöutsikt

Skyltcache

Via ett antal ströcacher tog vi oss nu till ”Den ofrivilliga rundan”, det skulle visa sig bli en lite större utmaning än vi först trodde. Vår ursprungliga plan var att även plocka ”Larsagårn-serien”, men hade vi gett oss på även den hade vi inte varit klara före midnatt! Inledningen på den ofrivilliga rundan gick på större stigar men snart kom vi ut i terrängen, helt utan stigar. Tempot minskar givetvis då, framförallt när man får leta sig igenom och kring våtmarksområden, men nog är det härligt att vandra i stiglöst land. Vi mötte även en ung älg som kom klivande, men tvärvände och sprang för livet när han såg två skumma typer som Ingabo och Hallén.

Penna saknas - inte ....
Penna saknas – inte ….

Det tog oss lite mer än tre och en halv timme att fullborda turen kring sjön och större delen av sträckan gick vi ute i terrängen. Givetvis lyckades jag hitta ett hål där jag försvann ned till knät med ena benet, som tur var bodde där inte någon grävling eller orm!

Micro utan hint !
Micro utan hint ! Men vi hittade den!

Burkarna tog genomgående ganska lång tid att hitta, det blev även en DNF och två burkar som vi inte kunde plocka då de satt fast upp i träd, i ett av träden var dessutom de ursprungliga pinnarna så skadade att jag inte förstår hur ens en klättervillig person skulle kunna ta sig upp.

När klockan närmade sig 21 var vi klara med denna frivilligt ofrivilliga runda och avslutade dagen med några cacher utmed vägen innan vi rullade tillbaka hem mot våra respektive cachingbaser. Det blev en ganska god utdelning på 66 hittade burkar och dessutom hela 3 mils vandring ute i skog och mark denna söndag – geocaching när den är som bäst!