En äkta DNF

Måndagen den 3:e augusti, den första heldagen i Japan skulle främst innebära en hel del möten men också försök att komma i tidsmässig balans! Givetvis började dagen med det första mötet med ortens frukosttraditioner. Med frukostbiljetten i högsta hugg klev jag in i serveringen prick klockan 7 (sen frukost för Hallén alltså…)

Givetvis kunde ingen där tala engelska men man fick välja genom att peka på bilder, jag valde den variant som verkade vara någorlunda igenkänningsbar och som hade normala bestick! Bilden nedan visar vad som anlände.

frukost

Korv, bacon, morot och broccoli fick man steka själv, sedan fanns äggröra, nudlar, sallad, bröd och någon vit efterrättsliknande sak. Ätbart och det blev sedan den frukosten under hela veckan, det fanns helt enkelt inte något annat tänkbart att plocka ut för menyns två bilder! Någorlunda mätt gav jag mig av med tunnelbanan där jag självsäkert köpte biljett vid den mystiska maskinen.
Salen

Mötets inledning hölls i den största och mest storslagna av salarna men prominenta talare och en hälsning från Japans premiärminister (som dock inte var närvarande…) Sedan följde mer normala sessioner runt om i det stora huset. Under eftermiddagen utbröt ett rejält åskväder följt av ett skyfall som under några minuter rensade luften något, men inne i byggnaden var temperaturen hela tiden perfekt, vilket var en lättnad.

När åskan passerat och mötesverksamheten avtagit bortåt 18-tiden tänkte jag smita ut för att få en burk loggad även denna dag. Det fanns en tänkbar cache helt nära konferensanläggningen ”Takaragaike Pond Park — Pine Tree Atop”. Som ni kanske förstår av namnet låg den på toppen, och det var faktiskt ganska brant upp till burken och det kändes i värmen. Väl på plats letade jag i nästan en halvtimma utan att hitta minsta spår av någon burk, detta trots att ägaren var den som senast besökte cachen och hade lagt ut en ny burk, men den hittade jag inte. Lite besviken fick jag ge upp när det började skymma vid 19-tiden och åka in mot stadens centrum med tunnelbanan – det blev alltså en dag med endast en DNF logg.