Trollpackans trolleri

Det var långt tillbaka i tiden, inte förhistoria men väl tidigmodern tid – alltså 19 april 2008 – som jag placerade ut cachen ”Trollpackan och Mjölkhararna på Gaprefjäll”. Den var för sin tid en lite ovanlig behållare i form av en konstgjord sten innehållande en micro. Den blev snabbt (dagen efter publiceringen) FTF:ad av blaufish.

Vissa hittade den, andra tyckte det var svårt och tvingades skriva DNF loggar. Efter 7 DNF:er på rad stängde jag burken tillfälligt den 15:e februari 2009 och gick dit och letade själv – ingen burk hittades. När inte CO hittar sin egen burk finns två utvägar, en ny burk eller arkivering. Den gången valde jag det senare då jag inte hade någon likvärdig burk. Så här i efterhand anser jag själv att det var ett misstag att arkivera, men nu är det försent att ångra sig då trakten är ganska välbeburkad…

Allt har varit tyst och stilla kring burken sedan dess, ända tills fredagen den 14:e augusti då det kom en logg från självaste Zvenniz: ”När jag lade upp min plan för min skogspromenad och laddade gps:en med burkarna för dagens tur kom jag på att man kanske skulle kolla om det fanns något arkiverat i närheten. Upptäckte då den här med hjälp av project gc. Cachen kändes spännande på alla sätt och vis. Lite magiskt och trolskt namn. Och heller inte funnen på måååånga år. Efter någon timmas promenad kom jag fram till den spännande platsen. En sådan fantastieggande miljö. Jag kan mycket väl förstå varför en cache placerades här från första början :-). Men… skulle den kunna finnas kvar???
Jag hade läst på lite och antog att den låg dold av löv och troligen inte synlig för blotta ögat. Efter cirka 10 minuters letande stötte min pinne på något spännande…. en cache?? Näää…. eller…. jo men jooo!! Tjohoo! Det var burken :-D!! Den var dessutom i perfekt skick. Bara att logga och känna sig lycklig :-). Synd att den blev arkiverad. Och nu ligger den troligen för nära en annan tradd. Vet inte om CO vill hämta in gömman, den kan ju absolut återanvändas någon annan stans ;-). Hur som helst var det mycket roligt att hitta den. Jag är så nöjd att den snygga gömman får en favoritpoäng! Det kan den ju få trots att den är arkiverad. Stort tack för cachen!”

Vilket trolleri – tänkte jag! Mailade Zvenniz och fick då ytterligare några detaljer, sedan bar det under söndagen av ut i skogen för att se om jag kunde hitta min ”förlorade burk”. Denna gång gjorde CO ett snabbt fynd av den egna burken som kunde plockas hem, kanske kan komma till användning i någon ny cache då behållaren var i mycket gott skick trots alla år ute i skogen.

En förtrollad burk, nu hemma hos Hallén!
En förtrollad burk, nu hemma hos Hallén!

1 kommentar

  1. Vi hittade en burk som varit försvunnen, dock bara i 2 år men den innehöll dessutom 2 tb som nu efter att ha vilat sig fick ut och åka igen, burken låg på den berömda hjulkyrkogården i båstnäs , en cache som jag nu adopterat och lagt ut ny burk på , förhoppningsvis får den här ligga kvar på sin plats men nånstans där ute ligger 2 burkar till under någon skrotig bil på denna enorma kyrkogård för bilar
    ska bli spännande att se om nån hittar dom

Kommentarer är stängda.