På vandringsstråt i Svenljunga – Tranemotrakten

Liksom förra lördagen gav sig team H I T (Hallén, Ingabo, TMR68) ut på en heldags geocachingtur. Denna gång var siktet inställt mot Svenljunga-Tranemotrakten. Lämpligt nog inleddes dagens cachingrunda vid en skylt som önskade välkommen till Svenljunga!

Välkommen till Svenljunga

Vi passade även på att göra ett återbesök i en rondell med flaggor där vi varit förr, men där fanns nu en ny burk. Drygt tio burkar hittades utmed vägen till dagens första vandringsslinga.

Runt i rondellen

Litet hus eller stor jätte?
Litet hus eller stor jätte?
Läge för gräl?
Läge för gräl?
Vad är nu detta?
Vad är nu detta?

Nu lämnade vi vägen och kom ut i skogen och startpunkten till rundan kring Hagasjön. Totalt 16 burkar finns kring sjön men av dessa var det två som inte blev loggade denna dag, den ena hade vi nog kunnat logga om vi tagit med oss geo-spöt, den andra hittade vi helt enkelt inte!

Albinomus

Det fanns lämningar efter torp utmed vägen, här får burken vara med på bild!
Det fanns lämningar efter torp utmed vägen, här får burken vara med på bild!
Ingabo skyltar
Ingabo skyltar med något…
Hagen
Haga – det Bellman sjöng om…?

När denna runda var avslutad förflyttade vi oss över till nästa vandringsslinga kring Ösjön. Åter en tur med 16 gömmor av lite varierande slag och mycket fin natur samt en del bebyggelse. TMR68 hade sina funderingar på att erövra cachen ute på ön, men den planen förverkligades aldrig.

Geo-vandring

Hallén håller måttet....
Hallén håller måttet….

När dessa två rundor var avslutade förflyttade vi oss en bit för att komma till Hallåsen och dess 14 ganska nypublicerade gömmor. På grusvägar och stigar tog vi oss genom kulturlandskapet och fick se både natur och äldre bebyggelse utmed vår färdväg.

Svin

Var kan cachen vara?
Var kan cachen vara?

Landskap

Snart var turen kring Hallåsen avslutad men då väntade grannrundan på Älmås! Den var ”endast” på tio burkar och fick bli den sista av våra vandringsrundor denna lördag.

Vackra landskap

Är någon hemma?
Är någon hemma?
Här blev det svårt!
Här blev det svårt!

Det mesta gick utan problem men vid nummer 8 på Älmåsrundan fick vi stora problem och letade länge. Flera före oss hade skrivit DNF men vi tillkallade en livlina som senast hittat burken och då kunde problemet lösas och vi slapp en DNF.

Sjöutsikt

När Älmåsrundan var avklarad visade gps och stegräknare på att vi gått bortåt 25 kilometer denna dag, ett godkänt resultat! Även om vi inte skulle ge oss på fler rundor denna lördag så blev det lite ”ströburkar” utmed vägen givetvis. Dessutom hägrade ett mål borta i Kinna, en Earth Cache, det ingår att logga en sådan i 15-års utmaningen och var det ”vykort” jag saknade… Även om det krävdes lite övertalning att få med de övriga på ”en burk till” så gick det att lura dit övriga för en logg (nåväl, det var väl mer av lite teater som utspelade sig, det brukar sällan finnas ovilja att logga ytterligare en cache….)

Trodde vi skulle på EC jakt!
Trodde vi skulle på EC jakt!

Vi kom sent på dagen, när solen sänkt sig nedanför horisonten till ”Assbergs raviner”. Där tittade lokalbefolkningen storögt på oss och fnyste lite över vår sena ankomst.

Komma och störa vid den här tiden!
Komma och störa vid den här tiden!

Trots att solljuset snabbt försvann kunde vi hitta svaren på frågorna, om det är rätt svar återstår att se när vi får svar från cacheägaren.

Hallén på plats vid Assbergs raviner.
Hallén på plats vid Assbergs raviner.

Vi rullade därefter ut från Kinna och i riktning mot våra cachingbaser. Det blev ett sista sent kvällsstopp vid ”Trafikerad!”, därefter var det inte fel med lite vila efter 77 hittade cacher denna långa cachinglördag.