Hallén syns på Haga

Gårdagen innebar både resa upp till Stockholm med ett tidigt tåg och sedan konferens hela dagen och inte en enda burk. Mötesverksamheten fortsatte även under fredagen men i ganska hyfsad tid på eftermiddagen upplöstes verksamheten inne på Naturhistoriska museet och jag kunde slå på gps:en och ge mig ut på jakt, hungern efter plastburkar var då stor. Omedelbart utanför byggnaden fanns en ny Earth Cache som tillkommit sedan mitt senaste besök ”Diabas på Vegaplatsen”, olyckligtvis var den inhägnad på grund av ombyggnad, jag får se om det ändå går att klura ut svaren på frågorna, tog givetvis en bild också ifall svaren blir godkända! Därefter gick vandringen mot ”BiB13 – Hopp och lek (Pedagogik)” där jag gick runt cachen ett varv innan jag såg den – mycket snyggt utformad cache!

Kan du se burken....?
Kan du se burken….?

Jag gick nu vidare parallellt med Roslagsbanan och sedan ned mot vattnet för att leta upp ”Bellmanstaty”, cachen hittades snabbt och därefter en blick på själva statyn.

Bellman
Denna staty borde väl placeras i korsningen Skolgatan – Haga Nygata?

Nog är det märkligt med en Bellmanstaty här! Det var väl ändå så att Bellman var verksam i Haga – Göteborg? Han sjöng ju om både fjärilar och fyllon som skulle upp – allt enligt den trovärdiga källan Albert (alias Sten-Åke Cederhök….)

Under den fortsatta vandringen gjordes ett kort stop vid ”Navigare” som var lätt att hitta men som ändå tog lite tid då det var en envis ström av mugglare, framförallt snabba tvåhjuliga sådana som alltid är besvärande då dom har en tendens att dyka upp ljudlöst – å andra sidan så brukar dom sällan märka vad man håller på med. Geo-vandringen fortsatte i en liten krok ut på udden och sedan vidare in mot ett område som såg oroväckande tätbefolkat ut av skolungdomsmugglare, samtidigt som ett åskväder förde oväsen på andra sidan vattnet. Den stora samlingen av unga mugglare upplöstes innan jag kom fram till ”Haga tingshus” (måste också vara felplacerat…) Ett imponerande tingshus och en snabbt funnen cache som låg på säkert avstånd från mugglarnas stora gröna ytor.

För en stund lämnade jag den gröna miljön och gav mig in bland betong och asfalt för att leta upp burken ”Norra Begravningsplatsen-The Northern Cemetery #1”, burken finns alltså utanför begravningsplatsen vid en av mugglarna övergiven gångväg. Där hittade jag burken omedelbart på det första stället jag letade, snabbt loggad, sedan iväg igen för att komma bort från denna bullriga miljö.

Begravningsplats

Jag kom nu in i ett grönområdet som kallades Hagaparken, åter någon form av missförstånd givetvis, men ändå en vacker plats med många intressanta historiska lämningar.

Ingång till Hagaparken

Två burkar fick jag olyckligtvis passera förbi då de satt högt upp i träd och något metspö fanns av naturliga skäl inte med under denna resa. Men hade jag kunna logga borde jag väl ha fått ett nytt land då det fanns en turkisk kiosk här!

Här kan man väl logga Turkiet?
Här kan man väl logga Turkiet?

När jag kom fram till en stor björk med ett hål i var det dags för nästa logg – ”Estelle”. Sökandet och loggandet krävde en del försiktighet då det var arbetsmugglare som satte upp tält i närheten, men när dom var upptagna passade jag på att plocka, signera och placera tillbaka cachen.

Eko

Jag kom nu fram till ett stort inhägnat område, skall tydligen vara så att ett kronvrak hålls inspärrat på denna plats… Staketet såg stabilt ut så jag behövde inte befara att vad som än fanns på insidan skulle slippa ut. Därmed vågade jag mig på en kringgående rörelse och tog mig till ”Haga Brygga”. Det blev åter ett snabbt fynd men burken var inte mycket mer än plastbitar i en plastpåse så den lär behöva tillsyn av sin ägare snarast.

Planer på ett stort slott
Planer på ett stort slott

På höjden ovanför bryggan ligger grunden till ett ofullbordat slott, ett stort slott, planerat av Gustav III men det blev aldrig färdigställt. Där skulle det finnas en cache, ”The Fortress”, men det gick för mig som för så många andra den senaste tiden – DNF. Men platsen var ändå värt ett besök, imponerande mängder sten – sånt gillar jag att titta på!

Slott

Turen genom parken fortsatte sedan förbi den stora campingplatsen där anti-lättviktstältare slagit läger, denna grupp av campare använde sig av koppartält.

Koppartält

Jag fortsatte dock förbi campingplatsen och tog mig till ”Haga norra grindar” där en cache hittades utan några svårigheter. Därefter återvände jag in i parken och besökte ”Pelousen” som efter lite snurrande mellan träden kunde lokaliseras. Dagens sista cache blev ”Haga Picnic” som ligger invid platsen där Gustav III planerade att uppföra ett palats åt sina hästar! De kvarvarande resterna efter början på byggnadsarbetet är av imponerande storlek. Ytterligare en cache, ”Daisy´s Gömma #2”, men den blev mig övermäktig och jag fick lämna platsen utan att ha hittat cachen.

Vandringen gick därefter tillbaka mot hotellet och dagen slutade med 11 eller 10 burkar (beroende på hur det går med Earth Cachen) och en vandring på 20 kilometer, inte så illa för en eftermiddagsvandring en fredag i Stockholm.

 

 

 

2 kommentarer

  1. Till skillnad från Hallén så kunde jag logga Turkiet på riktigt igår. Både den asiatiska och europeiska sidan på min lilla 32 km vandring. Så mycket fler burkar blev det dock inte men många DNF. Att logga i folkhav där var och varannan dessutom kommer fram och pratar med en är kanske inte heller min grej. För säkerhets skull kunde även en cache mitt i bosporen loggas. Vädret i stockholm verkade vara mer i min smak också och inte 30+. Alltid kul att kunna kombinera jobbresor med caching 😋

    1. Det var mycket passande att lyfta fram den turkiska kopplingen i Hagaparken då jag kände till Ingabos resa i förväg… Grattis till ett nytt land om än varmt och överbefolkat!

Kommentarer är stängda.