Full pott i cachetyper på Kreta

Något som är trevligt att ägna sig åt när man är i ett nytt land är att försöka få med sig så många cachetyper som möjligt, siktet denna dag var därför inställt på Where I Go cachen ”Tour Georgioupolis”, men i den lilla orten fanns även traditionella cacher, en multi och en myst som kunde lösas på plats. Vi började därför med något som lät spännande ”The Secret War Tunnel” det visade sig mycket riktigt vara en tunnel, men inte speciellt lång och inte heller speciellt lång, men loggad blev den!

Wartunnel

Därefter var det dags att bege sig ut till ett litet kapell längst ut på en vågbrytare, märkligt placerat, där skulle information samlas för att vi skulle kunna bege oss till finalen till multin ”Georgioupolis Sea”.

Pirvandring

Kapell

Multin tog en del tid att genomföra då det var oklarheter i vad som skulle räknas in i formeln, var alla kors kors eller såg vi i kors? Efter mycket prövande hamnade vi först på helt fel plats, sedan fick vi leta oss vidare till stor del med hjälp av spoilerbilden och efter mycket sökande hittades lyckligtvis finalen.

Sjusynder
OBS! Detta är inte vägen till finalen!

Med denna seger var vi mogna att gå mot Where I Go cachen och den visade sig lättare att hantera och vi kom någorlunda snabbt fram till finalen som låg inne på ett litet matställe – där blev det lunch!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mätta och glada gav vi oss åter ut på vägarna med siktet inställt på ännu en multi ”Rethymnon walk” och ytterligare några burkar i Rethymnon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi begrundar våra synder...
Vi begrundar våra synder…

Under vår tur i staden passade vi även på att besöka fästningen, där det lägligt nog var fritt inträde denna dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dagen avslutades med några burkar i bergen kring staden och avrundades med ännu en multi ”Moni Irini” som innebar en liten upplevelse vid ett litet avlägset beläget kapell med strålande utsikt – och oväntat nog ett antal mugglare. Vi letade runt, runt, runt innan några av oss hade mod nog att även söka där mugglargänget satt. Det visade sig att burken satt rakt över huvudet på mugglarna, det var bara att fösa undan dessa kreatur och logga givetvis, nja, kanske inte riktigt så. Det blev en teckenspråks och enstavighetsengelska övning, sen fick vi loggat och kunde nöjda återvända hem mot vår tillfälliga geocachingbas efter ännu en heldags caching på Kreta.