Magnetiskt och Marint

Det var för så länge sedan som den 10 december 2004 under mitt första geocachingår som jag senast letade burk på den plats jag idag åter fick tillfälle att söka igenom i jakten på plast. Så löd min logg 2004 på cachen ”GÖTEBORG MAGNETIC”:

En grå och ganska kall morgon var det inte många andra vid denna plats. Men när jag väl hittat rätt bland kugghjulen dök två arbetare från Park och Natur upp och började gå fram och tillbaka. Efter att ha förvandlat GPSen till mobiltelefon kunde jag vänta ut mugglarna och logga – då gick allt lätt .

Då var burken blott två år, men numera skulle den betraktas som ”antik” då den publicerades 7 augusti 2002, det är då synd att den arkiverades 30 november 2013. Borde inte cacher kunna K-märkas? I några fall skulle man kunna hävda att dom är fornminnen och borde förses med ett stort run-R!

Hamn

Denna tisdagseftermiddag tog jag en promenad från kontoret för att leta upp den nya burk som placerats ut här och som publicerades i söndags, ”Magnetisk Göteborg – TB Vandrarhem”. Det var inte många mugglare ute denna dag så jag kunde leta ganska ostört och naturligtvis hittades burken på den sista möjliga platsen som avsöktes.

Hittad

Efter framgångsrik loggning gick jag sakta utmed kajen och tittade på de många historiska fartygen i Göteborgs Maritima Centrum. Till exempel verkstadsfartyget ESAB IV som syns på bilden nedan.

20151117_150801

Det var all burkjakt som rymdes denna helt vanliga tisdag, men den lyste upp en annars aningen grå dag.