Generation efter generation av burk växer i skuggan av vattentornet

På den högsta punkten i Björkekärr reser sig ett fint svampformat vatten torn, det är en plats som har lockat till sig många generationer av burkar och burkjägare. En gång, mycket tidigt i mitt burkletarliv försöket jag lägga ut en starpunkt för en multi på denna plats men det visade sig då att där redan låg en final, till hedbergs ”Crossword” som jag sedan loggade den 30 december 2004. Den 4:e december 2005 publicerades en ny burk på platsen ”THE GREAT MUSHROOM, men finalen till Crossword fanns fortfarande kvar och var aktiv. Innan CJ, som då var ensam granskare insett att det blivit fel hade Hallén hunnit fram och loggat FTF, hedberg kom strax efter. Vi blev ensamma om att logga denna burk utlagd av björnligan!

Platsen vid vattentornet var också den första ledtråden i den klassiska och svåra multin ”Racing Towers of Life” (som jag loggade 2007). Den är sedan flera år arkiverad.

Den 21 maj 2006 arkiverades till sist hedbergs gamla korsordsmyst. Platsen låg därefter öde och burklös fram till den 10 maj 2012 innan det kom en ny burk på platsen. Då var det the explorist som lade ut ”Björkekärrs Vattentorn” en lurig liten burk! Vid publiceringen var jag på andra sidan staden, på arbetet, men tog mig snabbt iväg och letade ensam några minuter innan hebb anlände. Vi letade i dryga 20 minuter, allt medan regnet – eller snarare skyfallet – gjorde oss allt blötare! Till sist var burken och FTF:en säkrad. Den 4:e april 2014 arkiverades burken av. Denna gång dröjde det inte längre än till måndag 7:e april 2014 innan vattentornet försågs med ytterligare en cache i styr och ställ serien, ”STYR O STÄLL # 13”. När cachen publicerades vid 8-tiden var jag på arbetet och hade denna gång ingen möjlighet att ge mig ut på FTF-jakt. Det dröjde därför till den 11:e april innan jag fick loggat den. Något lång liv fick inte styr och ställ-burken, den försvann och arkiverades 7:e februari 2015. Men – plötsligt händer det! En femte generation av burk har nu vuxit upp i skuggan av vattentornet.

Under gårdagskvällen publicerades ”Vattentornet i Björkekärr”, utlagd av nevyn2012. Då jag inte är någon hängiven FTF-jägare numera så avstod jag från att ge mig ut, även om jag hade haft mycket goda möjligheter att ”vinna jakten”. Istället passade jag på att utnyttja det sista av dagsljuset under en promenad hem från kontoret till cachingbasen för att leta upp denna nya burk. Jag snurrade runt lite på platsen innan jag insåg var den borde vara lokaliserad – och det visade sig stämma. Alltid trevligt med en ny burk att logga i hemtrakten, nu återstår att se hur länge denna generation kommer att frodas vid det burk-liv-givande vattentornet!