På tur till Toredammen och jättebåten Maya

Det är alltid skönt att få en liten geo-promenad så här dagarna före jul. Mitt mål denna dag var cachen ”Toredammen” ute i de västra delarna av Göteborg. Min inledande promenad gick från Klippanområdet ut mot Nya Varvet och där har man alltid en storslagen utsikt över hamnarna, idag fanns det en extra anledning att titta ut mot fartygen då världens största containerfartyg anlöpte Göteborg i går kväll/natt och nu låg i Skandiahamnen.

MSC_blogg

Hon kan lasta lite över 19 000 containers och är 396 meter lång och 59 meter bred, en gigant! Fartyg av denna storlek kommer att regelbundet lägga till i Göteborg framöver. Trots att vädret inte var det mest angenäma idag så var det redan under den tidiga förmiddagstimman många ”båtskådare” ute.

Toredammen

Mitt huvudmål denna dag var dock något mindre, en micro för att vara exakt! För att ta mig till cachen fick jag lämna det mest kustnära området och ta mig in bland träd och buskar. Där väntade ett ganska blött område där det gällde att se sig för så att inte fötterna skulle få bada. Det var besvärligare än jag trodde att hitta burken så jag snurrade runt på platsen en god stund.

Det var när att jag gav upp, men gjorde ytterligare ett försök, efter att jag tittat på spoilerbilden, beväpnad med en pinne! Då kröp burken fram på en plats där jag inte riktigt hade väntat mig att hitta den. Men vad gör det när loggen ligger framför den hungrige jägaren. Problemet var nu bara att loggremsan var genomblöt och det gick knappt att rista sitt namn på pappret. Det fick även bli ett fotografi för säkerhets skull.

Logg

Därmed var cachingen avslutad för denna dag och jag kunde bege mig mot en butik för att inhandla den grisrelaterade produkt som har en framträdande plats i många hem från och med torsdag denna vecka.