Dropparedag i Lerum

Julen närmar sig med stormsteg och det var dags att bege sig ut till Lerum för att rensa lite bland burkarna. Det droppade ordentligt redan när jag lämnade cachingbasen och gick mot Sävenäs station för att ta tåget mot öster.

Tåg

Nog kom det tåg, men dom ville inte stanna! Min avgång kl 8.15 blev helt plötsligt inställd så det blev till att vänta en halvtimma till. Kanske kan det förklaras av informationen på stationen – på vintern går färre tåg än vanligt – men när på året är det vanligt då? Inte utan att jag gärna skulle skicka ansvariga och personal inom järnvägssektorn på ett obligatoriskt utbildningsläger i Japan…

Tåg

Till sist kom jag iväg och vid Lerums central mötte jag Ingabo och vi gav oss iväg till Lerum söder om järnväg/motorväg för att rensa upp lite i villaområden och skogsmarker. Det blev både traditionella och multicacher under turen. Den längsta multin var i 7 steg ”Vargen”. Där var det tur att vi hade telefonnummer till CO då det visade sig att steg ett var borta. Det tog oss en dryg timma att ta oss igenom stegen som ibland var väldolda. Finalen hittades dock oväntat snabbt, sen blev det en mycket blöt vandring över en mosse för att åter nå fast mark. Det är inte många som loggat denna multi, endast 12 under ett helt år! Men, det är som det är med multis, de lockar färre besökare då de kräver en större arbetsinsats.

Ut i skogen

Vi rörde oss nu norrut i kommunen och kom till den serie av julburkar som publicerades den 7:e december samt även några andra burkar som fanns i närområdet. Det var åter en vandringsslinga och vi började med ”Jul i Lerum 2015 #7 En spännande lucköppning. I denna trakt gick burkjakten riktigt bra och vi kunde i gott tempo klafsa igenom den leriga skogen och den ännu blötare vägen!

Blöt väg

När vi åter kommit ut på en torrare väg var det dags att se ut nästa mål och det visade sig ligga utanför Lerum – ända borta i det fjärran Göteborg. Vi ställde in siktet på ”I vår herres hage” och dess 6 burkar. Vi hade nu mindre än en timma av dagsljus kvar så det var dags att höja tempot!

Fritidslantgård

Vi letade oss igenom skogen på de blöta stigarna samtidigt som droppande tilltog från ovan. Fyra av seriens burkar kunde vi hitta men dessvärre fick vi lämna två av burkarna ologgade. I det enda fallet så såg vi burken men att klättra i en blöt och såphal björk var inte något vi ville göra, risken för skador var allt för stor. Den sista burken i serien hittade vi aldrig trots ett långvarigt sökande med våra bästa lampor.

Här bor den mystiska Bergumshövdingen och hans rövarband...
Här bor den mystiska Bergumshövdingen och hans rövarband…
Mörkret sänkte sig över herrens hage...
Mörkret sänkte sig över herrens hage…

Vi fick nöja oss med 27 hittade denna mörka och droppande decemberdag. Å andra sidan fick vi (jag) två mils vandring vilket inkluderade vandring till och från stationen. Det är också ett bra och viktigt resultat av cachingdagen.