På lördagsvandring till ”Sibiren” med omnejd

Lördag förmiddag, hög tid att bege sig ut på burkjakt igen! Det har ju inte blivit en enda burk loggad sedan förra helgen, skrämmande att anda aktiviteter skall ta så mycket tid i anspråk! Med god Hallénfart tog jag mig genom Delsjöområdet ned mot Mölndalstrakten, det skulle bli både motion och några burkar denna dag enligt min plan.

Det ljusnade först när jag var nära Rådasjön och därefter fortsatte jag utmed Stensjön med dess halvsjunkna båtar (se bilden i sidhuvudet!). Nu var jag nära mitt första mål för dagen ”Till minne av Malte och Buffa”. Burken såg jag redan på långt håll, nästan ett under att den lyckats överleva på denna plats sedan september förra året, men ibland är mugglarna inte så effektiva som vi ibland fruktar.

Till minne

Vandringen gick nu en bit nedför Mölndals kråka och idag var fallen extra spektakulära, all snö som smält i skogarna gav en otrolig kraft i vattnet.

Mölndalsfallen

I dessa trakter finns också en burk men den är sedan länge loggad så vandringen gick via Kvarnbytorget åter upp mot höjderna. Det gamla SOAB området genomgår just nu en radikal förändring, stora höga hus har börjat resa sig på det före detta fabriksområdet.

SOAB området förvandlas till en helt ny värld.
SOAB området förvandlas till en helt ny värld.

Lyckligtvis fanns det en liten gångstig vid sidan av byggområdet så jag kunde ta mig vidare mot höjden för att sedan ta sikte på nästa burk ”Sibirien #1”. Trots att den publicerades den 16:e november förra året har den endast blivit loggad av två personer, O2le och chistinah2 som var FTF. Det gjorde mig naturligtvis lite orolig att det kunde vara svårigheter att hitta burken, men man får inte ge upp innan man gjort ett försök så jag tog mig upp till toppen av berget. Där möttes jag av en liten skog av enbuskar, där inne skulle det finnas en ”other”.

Enar, det råder det full enighet kring....
Enar, det råder det full enighet kring….

Jag letade runt mellan buskarna några minuter innan burken uppenbarade sig. Det visade sig att koordinaterna stämde perfekt, härligt när man letar på en så här stickig plats! Som god trea signerade jag burken och kunde därefter bege mig vidare hemåt på min mini-caching-tur denna lördag. Det blev totalt två hittade burkar och 15 kilometers vandring.