Gatwick borde heta Lerwick

Dags att åter passera flygfältet - det gäller att gå fort!
Dags att åter passera flygfältet – det gäller att gå fort!

Tisdag den första mars lämnade vi Gibraltar för att åter flyga mot Gatwick för att där byta till flyget mot Göteborg. Vi hade ganska många timmar mellan flygen så det fanns tillfälle att gå en liten runda för att leta upp ytterligare några burkar. Planen var att gå en runda på 13 cacher ”Haroldslea Hunt”, enligt kartan skulle det gå en liten gångväg från flygplatsen bort till cachingområdet, vilket också riktigt men kartan berättade inte i vilket skick gångvägen var. Till en början var det bara liter lera, men gångvägen blev smalare, smalare och smalare. Dessutom bestämde sig en hel flock med hästar för att stå med sina huvuden ut över staketet och blockera vägen, till vänster och höger taggtråd och taggbuskar och hästhuvuden som högst motvilligt flyttade på sig. När väl detta hinder var undanröjt förvandlades den leriga stigen till ett lerhav och vi fick ta oss in på privat område och förbi en skällande vakthund för att sedan åter ta oss tillbaka in på stigen. Redan här såg skor och byxor minst sagt bedrövliga ut, inte trevligt med tanke på att vi snart skulle gå och sätta oss på ett flyg igen! Gatwick borde byta namn till Lerwick!

Lerstig

Det var inte den mest idylliska vandringen jag har gjort, motorvägarna låg nära och planen landade på flygfältet någon kilometer bort, så det var inte lätt att höra några fåglar trots att dessa var symbolen på skyltarna för ”Sussex border path”!

En härlig dag ute i naturen....
En härlig dag ute i naturen….

Ek

Det blev en del burk hittade men också flera DNF:er utmed slingan.

Ännu en DNF!
Ännu en DNF!

När vi var klara med burkjakten ute i ”naturen” gick vi in mot det lilla samhället och fick oss även en logg på ”Church Micro 3053…Horley-St Francis” innan jakten på ett öppet matställe började. Det Indiska matstället Ingabo var förtjust i var stängt så vi fick gå in på en Take-Away för lite snabbmat, den vänligt sinnade skotten (märkligt då skottdagen ju var igår…) erbjöd oss att äta inne i lokalen vilket var en lättnad då vädret inte inbjöd till att ta ut snabbmaten på gatan. Någorlunda mätta och stärkta av näringen gick vi mot flygplatsen för lite rengöring av våra kläder innan det var dags att åter kliva ombord på en bullrande jättefågel och flyga tillbaka mot våra cachingbaser.

Därmed var ännu ett utlandsäventyr slut – vad skall bli nästa mål?