Hallén tågar till Linköping

En bit in på fredag förmiddag rullade tåget ut från Göteborgs central. Det första etappmålet var Katrineholm där det var dags att byta tåg. Men kring Alingsås var det några mugglare som hade orsakat problem med signalerna så tåget var försenat och tåget till Linköping hade gått när mitt tåg anlände till Katrineholm. Lyckligtvis gick nästa tåg redan en timma senare så jag fick inte så lång väntan, och den använde jag givetvis till lite burkjakt i närheten av stationen.

Det första försöket blev inte så lyckat ”15” kunde jag inte finna några spår av, trist men det fanns en reservburk några hundra meter bort som tur var.

Macken
Kan här finnas snus?

Det var en del aktivitet vid firman men det gick att smyga runt lite försiktigt och titta efter cachen ”Snusarens hemliga gömma”. Sökandet var framgångsrikt och därmed hade jag uttömt de möjligheter jag hade kvar i närheten av stationen och rörde mig tillbaka för att invänta nästa tåg. Det kom på utsatt tid och snart var jag på väg mot Linköping.

Framme

Väl framme i köpingen började givetvis burkjakten omedelbart. ”tegel::hotell” blev den första burken och därefter arbetade jag mig fram mot centrum, där även en välbehövlig lunch inhandlades. Kring domkyrkan gick jag wherigo cachen ”Linköping Cathedral” innan det var dags att röra sig väster ut i staden.

Första burken

Anledningen till mitt besök i Linköping var deltagande i eventet ”Geocaching Hall of Fame 2016” och det skulle hållas ute på universitetsområdet, därför hade jag bokat rum på ett hotell i närheten av eventplatsen, men så helt plötsligt i förra veckan flyttades eventet in till centrum! Det gjorde att jag nu hade mitt boende mer än tre kilometer från eventplatsen, lite oväntat men så kan det gå när det är många som anmäler sig och den första eventlokalen inte räcker till.

Idag hölls inget blodbad på denna plats....
Idag hölls inget blodbad på denna plats….

Promenaden ut till hotellet var givetvis inte någon överraskning, den skulle ändå ha genomförts. En viktig cache att logga under promenaden var självklart den virtuella ”Artwork on campus valla in Linkoping” som publicerades 23 september 2001, självklart har jag redan loggat den månaden men det skadar inte med att lägga ännu en gamling och dessutom en virtuell till samlingen.

Hallén letar konst - inget konstig i det
Hallén letar konst – inget konstig i det
Kan här finnas en cache?
Kan här finnas en cache?

Ute vid hotellet passade jag givetvis också på att ta en eftermiddagstur i området Ryd.

Ryd

Det blev ett tidigt avbrott denna dag då jag skulle ut på en lite längre vandring under lördagen före eventet. Alltså, vila och planläggning inför morgondagen – för då väntade en riktigt spännande geocachingdag – fortsättning följer!