Är det jul även efter påsk?

Det har varit lite burkbrist, eller rättare sagt brist på tid att logga burkar, de senaste dagarna och den här helgen fanns det inte heller speciellt mycket tid till att leta efter små plastlådor. De arbetsuppgifter som behövde utföras under lördagen gick strålande så söndag förmiddag kunde faktiskt gå i geocachingens tecken. Det var dessutom ganska fint vandringsväder så jag beslutade mig för att snöra kängorna och ge mig iväg österut mot Partille för att ta reda på om det verkligen är jul även efter påsk. Mitt första mål var cachen ”Julen varar än till påska! Annandag påsk”.

Djungel

Det var nog lite mer grönska på platsen idag än när CO placerade ut gömman. Först befarade jag att det skulle bli besvärligt, men så skymtade jag en liten kork på ett ställe som inte alls verkade korkat för en gömma och jag banade mig väg dit och se där var ju burken. Dagens första logg var säkrad och kanske är det så att det är jul även efter påsk.

Vädret var dock inte det minsta likt decemberväder så jag beslutade mig för att fortsätta mitt uppdrag, än längre österut. På väg till nästa påsk-burk med jultema kom jag i närheten av ”Alla hjärtans dag!”, där har jag varit en gång tidigare men då hittades inte burken, idag gick det dock snabbt. Obegripligt hur jag missade denna förra gången, mer än pinsamt, men nu är den åtminstone hittad!

Efter att ha gått uppför alla backarna till detta området är det inte utan att man blir lite törstig. Med stigande förväntan om att få något att dricka närmade jag mig ”Julen varar än till påska! 10 Påskmust”. Det visade sig dock att drickan var slut, men det var inte loggboken så jag fick mig åtminstone dagens tredje logg.

Åstebo

För att avrunda dagens runda tänkte jag mig en brukshundsklubbscache. En relativt ny burk låg och väntade bortanför min egen cache vid Åstebo, ”Partille Brukshundklubb”. Skylten vid klubben anger att endast betalande medlemmar i SBK får utnyttja området, men då burken låg utanför klubbområdet lät jag bli att sätta in några pengar på deras konto.

Brukshundsklubb

Dagens fjärde cache var därmed avklarad och jag kunde inleda vandringen hemåt genom Delsjö-Kåsjöområdets fina natur. Lyckades jag lösa gåtan om det är jul även efter påsk? Nej, den frågan kräver mer burkletande för att kunna besvaras, men det finns säkert anledning att återkomma till denna fråga!

Partilles ombyggda vattenverk passerades på hemvägen. Dock trist att skogsmaskinerna nu avverkat stora delar av skogen i detta område.
Partilles ombyggda vattenverk passerades på hemvägen. Dock trist att skogsmaskinerna nu avverkat stora delar av skogen i detta område.

1 kommentar

  1. Vad jag lärt mig betyder SBK ”Skit bakom knapparna”. Däremot att så många lider av det, att det finns underlag för en brukshundklubb var nytt för mig.

Kommentarer är stängda.