En burk i Rydal

_MG_1427

Idag var det dags för den obligatoriska våravslutningen på arbetet. Vilket i år innebar en tur till Rydal och dess museum för en rundvandring, teaterföreställning, lunch och en kortare konferens. Men, tyckte ni inte att något saknades i den uppräckningen? Helt riktigt, burkjakt! Det stod inte på schemat för mugglarna men så snart teatern var slut så gav jag mig ut i snårskogen på jakt efter ”Spinnaren” och hittade strax en lämning som såg lovande ut. Kan detta vara det som ”återstår” enligt hinten? Jag gick fram med ficklampa bland stenarna i den gamla husgrunden, men inget hittades.

_MG_1430

Tiden började rinna ut och jag fick hasta över till värdshuset för att äta lunch, men gav inte upp. Maten konsumerades men kaffet hoppade jag över och gick åter ut i buskarna. Denna gång tänkte jag om och misstänkte att det kunde vara något annat som återstod, mycket riktigt hittades ett sådant objekt och där fanns en cache och en glasflaska!

Hittad