Hela D/T matrisen på en dag

Lerum

Varje cache har en gradering i form av svårighet och terräng (D/T). Totalt finns det 81 olika kombinationer som är möjliga att få och det är ganska många inom geocachingen som varit intresserade av att fylla denna matris, helst fler gånger om! Det tog lång tid innan min D/T matris var fylld med och idag var det dags för andra varvet och det skulle ske under en dags burkjakt. Denna typ av galenskap är möjlig på några få platser i världen där det finns samlade serier av cacher som erbjuder samtliga möjliga kombinationer. Utanför Göteborg i Lerum ligger ett sådant kluster av enbart mystar. Detta mystkluster har bidragit till att Lerum numera är en mycket populär destination bland geocachare, läs till exempel på PatoJens blogg om deras äventyr i Lerum 15 juli 2015.

Att lösa alla dessa mystar har givetvis tagit mer än ett dygn och har varit möjligt genom insatser från en större grupp som vänt och vridit på alla dessa problem. Idag var det team H I T (Hallén, Ingabo, TMR68) som tog sig an uppgiften att logga samtliga 81 burkar under en dags jakt.

På stranden

Lerum är exotiskt och ibland kan man tro att man är på en strand i Asien… men idag låg molnen oftast tunga och tropiska regnskurar drog in över djungeln med dess höga träd. Då är det tur att man har ett spö med sig så man kan fånga en burk eller två.

Ingabo_fiskar

Många av cacherna krävde redskap i form av ett spö, men det fanns givetvis också en hel del med låga T-värden som var enkla att plocka under exempelvis en sten, på klassiskt geocachingvis.

Sten

TMR68

Vanligtvis räckte vårt längsta spö på 8 meter till, men plötsligt stod vi inför en värre utmaning då burken var placerad ytterligare ett antal meter högre. Hallén + spö räckte inte, till och med hebb hade varit för kort i rocken på denna plats! Vad göra?

Kanske kan man lägga i hop två spön?
Kanske kan man lägga i hop två spön?
Silvertejp ordnar allt!
Silvertejp ordnar allt!
Hallén sätter igång och fiskar. (Foto: TMR68)
Hallén sätter igång och fiskar. (Foto: TMR68)
Något vingligt var det att använda ett dubbelspö! (Foto: Ingabo)
Något vingligt var det att använda ett dubbelspö! (Foto: Ingabo)

Det var utan tvekan det vingligaste spö jag använt mig av, men det fungerade trots att vinden fångade de övre delarna gång på gång och ställde till med problem. Burken fångades dock och återplacerades trots de tekniska svårigheterna och trots att knott i mängder angrep mig under detta arbete, det var en lättnad när jag fick händerna fria och kunde befria mig från alla dessa småkryp!

Det tog ganska lång tid att klara av hela serien. Vi hade startat I Lerum strax före åtta på förmiddagen och var inte klara förrän närmare 18-tiden på kvällen. Men då hade vi inte jäktat men arbetet i ett jämt tempo – burk efter burk efter burk efter burk.

Träd

Knop

Efter att vi avlutat dagens gemensamma caching så fanns det tillfälle att logga bara en burk till för TMR68 och Hallén, belöningen för dagens slit:”Challenge #303 Hela matrisen på 24H”. En god avslutning på en god dags burkjakt.

1 kommentar

  1. Som relativt ny cachare och nyinflyttad i Lerum förstod jag snabbt att här Gibbs oändligt många burkar. Jättekul att läsa en blogg son handlar om geocaching, och här i närheten till på köpet! Bra jobbat med ”dagens” fångst. Mvh Therese aka tessays

Kommentarer är stängda.