Jul-i Fristad

Tomtar på loftet? Det har vi väl ändå inte? Ändå kan man undra om det ändå inte finns någon liten nisse där uppe så här mitt i jul-i månaden. När dessutom lördagen ägnades delvis åt att leta efter julmöss och tomtar i Fristad med omgivningar så är det i det närmaste sannolikt och gränsande till troligt att det är några tomtar som strövar omkring. Eller så är det så enkelt som att det är team HI (Hallén & Ingabo) som varit ute på en tur igen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
På väg mot Lerum!

Det regnade rejält när jag promenerade ned mot Sävenäs station för att åka iväg med tåget mot Lerum 7.15 på lördagen. Ett utrop i högtalarna om en ändring fick mig först att befara det värsta, ett inställt tåg, men så var det lyckligtvis inte utan det var en spårändring från spår 2 till spår 1, inte så dramatiskt då Sävenäs station bara har två spår! Jag kom fram till Lerum på utsatt tid och mötte där Ingabo och vi gav oss omedelbart av mot Fristad för att börja jaga burk.

SAIK

Under bilfärden till Fristad hann det värsta av regnet att dra vidare österut så det var bara ett lätt duggande när vi inledde dagens burkjakt på SAIK rundan. Det var en mycket trevlig och varierad runda skapad av berraasnobben, många fina burkar blev det utmed motionsspåret.

Lite blött var det...
Lite blött var det…Undrar vad som finns i denna burk…

Det var nu endast en kort resa till ”Lilla Turen”, men på vägen dit plockades ytterligare några burkar, bland annat några på temat 7härads jul.

Möss

Julafton i skogen!
Juligen

Det inte helt ovanliga fenomenet att man bara vill ta en burk till ledde oss in på en liten bonus promenad till några trevliga och lite kluriga burkar (även dessa signerade berraasnobben), ”Lek med tennisboll” var den första vi kom till. Här föll Ingabo raklång för burken, inte på grund av att han häpnade över cachen utan på grund av att det satt taggtråd i vristhöjd, regnbyxorna slets sönder i fallet. Jag fastnade också men fick endast några stickhål genom byxor vidare in genom skinnet, lite sveda men inte värre än så.

Se upp, eller ned, för taggtråd när du närmar dig denna burk!
Se upp, eller ned, för taggtråd när du närmar dig denna burk!

Vi fortsatte sedan mot ”Lite pyssel i skogen” där vi fick lösa ett nytt litet problem, tänk vad bra det är med ormbunkar….. (detta förstår du först när du besöker denna cache, och kanske inte ens då…) Vi passade även på att besöka ”Påtorp”, ”Stora cachen” och avslutningsvis ”7häradsjul 2012 – 24 – Julafton”.

Så här skall en stor burk se ut, här kunde jag nästan leka gubben i lådan med mig själv...
Så här skall en stor burk se ut, här kunde jag nästan leka gubben i lådan med mig själv… (Foto: Ingabo)

LillaTuren

Äntligen var vi så framme vid ”Lilla Turen”. Det var en ganska krävande tur med många ytterst välgömda cacher, nummer 1 var såpass svår att vi misslyckades med att hitta den! Övriga loggades dock om än att rundan tog mer tid i anspråk än vi hade föreställt oss, men det skadar aldrig med lite mer utmanande caching.

Efter dessa vandringar var det nu dags för lite biltransport för att plocka ”Vid vägen 1768”. Cacherna i serien ligger utspridda med ganska stora avstånd, 4 kilometer ibland. Det blev även några burkar utanför serien, när vi ändå var där så vill man inte åka burk förbi. Framförallt inte large-burkar!

Skall Ingabo köpa denna stuga nu när han skall dra sig tillbaka från både arbetet och cachingen....
Skall Ingabo köpa denna stuga nu när han skall dra sig tillbaka från både arbetet och cachingen….?
Han lär inte hinna cacha något om han skall renovera detta hus!
Han lär inte hinna cacha något om han skall renovera detta hus!
Men vad är det som står i hörnan....?
Men vad är det som står i hörnan….?

Till skolan

En artrik vägkant skall innehålla blåklocka, vitsippa samt Ingabo.
En artrik vägkant skall innehålla blåklocka, vitsippa samt Ingabo.

Vark

And

När burkarna inklusive final-bonusen var loggad åkte vi mot nästa vandringsslinga, ”Sandsjön”. Den publicerades 28 juni, så den var alltså rykande färsk. Det var en mycket fin vandring med snabbt hittade burkar!

Sandsjönrunt

När man hittar en lyktstolpe ute i skogen börjar man ju misstänka att det är Narnia man anlänt till. Lyckligtvis träffade vi inte på någon snö, faun, häxa eller bäver!

Narnia

Efter denna raska promenad åkte vi vidare mot dagens sista mål och den ännu färskare vandringsslingan ”Lagmanholmsleden”. Serien burkar publicerades den 1 juli, alltså under gårdagen! Det var endast FTF-jägarna som hade loggat före oss.

Lagmanholm

Hela serien skulle vara på 10 burkar, men något verkar ha hänt med nummer 3 då den inte finns med på kartan!

Lagmanholmsleden

Det blev alltså 9 burkar istället för 10 när vi avslutade vår vandring. Det blev totalt 2 mils vandring denna dag (inklusive promenaden till stationen under morgonen) och över 60 hittade burkar, klart över vårt mål för dagen så team HI:s medlemmar kunde avsluta dagen mer än nöjda – men man kan inte vila utan det är nu dags att börja tänka på nästa äventyr ute i burkarnas värld!