Några burkar vid Kastrup

Tisdagen den 19 juli tog jag Öresundståget från Göteborg till Kastrups flygplats, Köpenhamn som ett första steg i en lite längre geocachingresa. Först blev det incheckning på ett hotell nära flygplatsen och därefter snabbt ut på lite burkjakt. Jag inledde med ”The Imperial Walker” endast några hundra meter från mitt tillfälliga boende.

Första burken

Det var ett snabbt fynd invid den livligt trafikerade korsningen. ”Mandalay” låg sedan som närmaste burk och det var en bekväm parkbänks-cache. Lite mer krävande, men bara lite, var ”Dumbo (Tegneserie #10)” där jag fick ta till träpinneteknologi för att fånga elefanten!

Dumbo

Min eftermiddagsvandring utsträcktes därefter ned mot vattnet och utsikten bort mot det östliga grannlandet. Jag hade tänkt att försöka leta upp ”Kystens perle” som verkade ligga på en lugnt och mugglarfri plats, men vad dyker upp bakom vågbrytarens stenar om inte två soldyrkande mugglare som lagt sig rakt på nollpunkten. Det blev till att ge sig av igen då mugglaren verkade ha gjort sig hemmastadda på platsen! Jag fick trösta mig med att gå bort till ”Den Blå Planet – Aquariu”, där var det trångt mellan cyklar och en parkerad släpkärra, blev dessutom överraskad av en kvinna som skulle hämta sin cykel. Hon tittade mycket misstänksamt på mig – säkert trodde hon att jag var en cykeltjuv.Burken hittades dock snabbt så jag behövde inte invänta eventuella poliser…. Dagens sista burk blev slutligen en parkbänks-cache ”Klokkeblomst (Tegneserie #31)” som kunde loggas i en nästan helt mugglarfri miljö. Nu var det hög tid för lite mat och därefter sömn inför de strapatser som väntade under morgondagen.