Mellan glasstruten och tårtan

Idag åkte team H I T (Hallén, Ingabo, TMR68) ut på en heldags cachingrunda i trakten av Kinna och Skene för lite skogsvandringar och även besök på ett event. Dagen började med lite ”ströburkar” utmed vägen och först av alla loggades julcachen ”Härryda Julkalender 2015 #21 – Snögubbar”, en mycket snyggt utformad burk dom även innehöll en glasstrut…!

Glasstrut

Vi drog vidare utmed vägarna genom skogen och fortsatte på vårt jultema när vi hamnade vid Where I Go cachen ”Härryda Julkalender 2015 #15 – Julklappen” som vi efter lite trixande med tekniken kunde hitta. Därefter grävde vi guld

Guld

Utmed vägen fanns ett antal hållplatser och minst en av dessa var övergiven, men inte bortglömd för se där inne satt TMR68.

Övergiven

Vi stannade också till vid Hönekullen som vi missat vid ett tidigare besök, svårt att förstå hur vi lyckades med den dnf:en, men idag blev den hittad.

Hönekullen

Dagens första vandringsrunda blev ”Mr Seatons promenad”. Det var en nyhet för mig att Seaton hade byggt sig ett sommarhus i denna trakt, och det var inte någon liten sommarstuga som låg på toppen av berget 1915. Vi började med att gå runt berget utmed stranden och plockade burk efter burk.

TMR

Tur att det var badväder…

Fotbad

Vid nr 8 i serien får vi se en bekant figur går runt och leta – det var Violatri! Vilket sammanträffande att vi möttes här, dessutom var det bara två loggar kvar tills dess att Violatri skulle nå 10 000 hittade, givetvis gjorde vi sällskap. Det stora ögonblicken inträffade (om jag räknat rätt) vid nummer 10 i serien – Stort grattis Violatri!

Violatri har hittat sin 10 000:e burk!
Violatri har hittat sin 10 000:e burk!

Turen i detta område avslutades på toppen av berget i närheten av Seatons sommarstuga. Läs mer om Hyltenäs kulle, som är platsens namn, via denna länk.

Rester av en sommarstuga.
Rester av en sommarstuga.

Vi förflyttade oss nu några kilometer bort till nästa vandringsslinga, ”Älgstigen” som omfattar 24 cacher, en lämplig tur innan det skulle bli tårta.

Älgstigen

Varning för katt

De flesta gömmorna i serien gick lätt att hitta, men en dnf blev det under vandringen vid nr 6, under en bro där vi efter ett långvarigt sökande fick se oss besegrade. Men det var fin utsikt mot vad som kan misstänkas ha varit en kvarn.

Vy från en DNF

Hittad

Det fanns oväntat mycket dricksvatten i skogen!
Det fanns oväntat mycket dricksvatten i skogen!
Många leder
Här fanns även en kulturhistorisk led, jag blev frestad att avvika och leta lite historiska lämningar…

Älgstigen tog lite längre tid att klara av än vad vi räknat med, skulle vi nu hinna till eventet ”Kafferep” i tid? Det visade sig att vi kom exakt i rätt tid, bara minuter efter vår ankomst öppnades eventet och vi kunde börja äta av alla de läckerheter som enastående serverade. Blott 25 kronor för tårta, kaffe och en mängd olika kakor, det är verkligen helt enastående!

Tårtor
Gott – gott – gott!

Event

Eventet
Nu börjar tårtorna att ta slut!

I ett hörn satt ett antal bekanta figurer och åt godsaker.

Tre herrar

När godsakerna var uppätna så lockade skogarna och dess burkar oss åter! Vi bröt upp, betalade och gav oss iväg med siktet inställt på ”Ljungarundan”. Tidvis fick vi lite regn över oss under turen men vandringen gick ändå lätt och flertalet burkar hittades utan problem. Då det ännu fanns tid, ork och dagsljus bestämde vi oss för att avrunda denna dag med ”Skutesjön” rundan. Den visade sig vara lite mer utmanande med en del svårhittade burkar, en var såpass svår att vi inte hittade den och med en dnf avslutades denna innehållsrika cachingdag. Det blev omkring två mils vandring och 65 hittade burkar, långt bättre än vad vi talade om under början av dagen då målet var satt kring 30-40 burkar, alltså hade vi all anledning att vara nöjda. Dessutom hade vi varit på ett utomordentligt trevligt kafferep med läckra tårtor som vi sent skall glömma!