I det vilda Risveden

Brygga

Idag åkte Hallén och Ingabo (team HI) ut på en tur i det vilda Risveden. Vi utgick från Lerums station och åkte vidare mot den ganska nya serien av larvig, ”Walk”. Det skulle bli en fin tur på omkring en mil, men då gjorde vi även ett liten utvikning och passade på att besöka ”Göpås”, givetvis hittade vi stigen när vi skulle tillbaka men på ditvägen fick vi rejält med motion genom terrängen. Ingabo hittade även en hel del gula saker som skräpade ned naturen, jag föredrog de blå små runda sakerna som växer på mindre buskar men fick faktiskt assistera Ingabo med att plocka gult också, så vi kunde komma vidare på vår burkjakt!

Göpås

Vid cachen Göpås fick vi även en paus med fika och utsikten kunde man inte klaga på. Därefter följde vi en äldre skogsväg tillbaka och kom efterhand åter ut på Walk serien igen som vi följde till slutet. 17 av de 18 burkarna loggades då en var borta på grund av avverkning.

En brittisk fluga
En brittisk fluga
Helt klart en myst!
Helt klart en myst!

Svag bro

Liten burk

På småvägar färdades vi nu genom Risveden i jakt på fler loggar. Vårt nya huvudmål var en mindre cacheserie med de fem stora djuren som tema – ”De 5 stora”. Vädrets makter bestämde sig nu för att visa sig mindre nådiga och släppte ned en mängd vatten över oss, det var bara att härda ut och vandra vidare genom skogen.

I den fula ulvens spår, raskt och oförskräckt vi gå!
I den fula ulvens spår, raskt och oförskräckt vi gå!

Vi lämnade denna djurserie och gav oss ut på vägarna igen, föga anade vi vad som väntade när vi tog oss an ”Djur & Natur” serien. I cachebeskrivningen till dessa burkar står: ”Här finns chans att se Vildsvin , Hjortar i olika färg ,Älg och fåglar och har du tur även Dovhjort”, hur blev det med den saken, bilderna nedan säger mer än ord.

Hjort

Vildsvin

Varken hjortar eller vildsvin gick i hägn, de var vilda och inte speciellt skygga. Vi var oerhört nära vildsvinen på bilden ovan och dom visade inga tecken på att fly (eller att angripa). Det blev en helt fantastisk tur utmed denna väg, långt över all förväntan!

Kvarnsten

Men alla upplevelser har ett slut, så även denna, och vi färdades vidare i riktning mot Lödöse där vi avrundade dagen med lite burjakt i samhället. Till sist valde vi att avbryta när det utlovade skyfallet nådde fram, det regnade såpass intensivt att det inte ens gick att köra bil. Dagen genererade två mils vandring och 47 hittade burkar, allt över förväntan, en riktigt bra geocachinglördag!

Tåg

2 kommentarer

  1. Ja, tänk. Det är så typiskt att man trasslar sig fram i ris och snår mot en cache, bara för att på tillbakavägen upptäcka att det finns en fin och promenadvänlig stig. 🙂
    Hu, så nära vildsvin med kultingar, det skulle jag tycka vara läskigt. Vi har ju inte vildsvin här uppe i Umeå.

  2. Gjorde i går ett förnyat försök att fixa denna runda. Hade valt hundsällskap och är imponerad över hur den lilla gudingen lyckades ta sig fram bland allt ris och nedfallna träd. Borde ha börjat tidigare på dagen och tagit på mig stövlar. Trots mobilen gick vi en stund nästan vilse när vi försökte bryta rundan till följd av mörkrets snara ankomst och förflytta oss 700 meter genom sumpmark. Trots att vi troligen inte gick mer än ca 7 km var vi helt förbrukade vid hemkomsten. Extra batteri till mobilen är att rekommendera samt så klart vattenflaska. Men jag ligger väl typ 53 000 cacher efter Ingabo så jag har väl en del att lära.

Kommentarer är stängda.