Från en allé till en sällsynt pippi

Det har inte funnits mycket tid till burkjakt denna helg men idag på söndag förmiddag fanns åtminstone en liten lucka att ge sig ut på en vandring för att se om en närbelägen Allé skulle kunna ge mig åtminstone en logg denna dag. Sagt och gjort, kängorna drogs på och jag klev iväg utåt Partille för att söka mig fram till cachen ”Allévägen”.

Några få hundmugglare drev omkring i trakten men när dessa äntligen försvunnit kunde jag leta mig fram bland träden, det var inte mycket att välja på så snart hade jag något misstänkt i min hand. Nog behövdes ett litet verktyg, åtminstone underlättade det rejält när burken skulle plockas fram. Det blev därmed en odramatisk loggning och jag kunde gå vidare på en liten motionsrunda.

När jag hunnit bortåt Puketorp till så började det kännas som om någon mer burk lockade på mig, ett pipande ljud som av en fågel… Det var lockropet från ”Ägget från en fridlyst fågel?” som hördes, men vänta det är ju en T4:a, kan det gå bra?

När jag ändå var i närheten tyckte jag att det kunde vara värt att inspektera platsen. Jag började från lägsta punkten och tyckte mig få en god nollpunkt en bit upp i den branta sluttningen. Vägen upp där såg inte så tilltalande ut så jag tog mig på en omväg till toppen och sedan ned därifrån, lite mer vågat än vad Hallén brukar ge sig på kan väl tilläggas. Men, vad hjälpte det, ingen burk hittades så jag fick ta mig tillbaka till toppen och konstatera att pippin nog var utrotad, eller så sällsynt att den var osynlig. Alternativet är att jag skulle ha letat på fel plats, men det kan väl ändå inte vara möjligt!