Det kom ett paket

Igår kom det efterlängtade beskedet, ett paket hade levererats av DHL till ett närbeläget utlämningsställe. Nu väntade den spännande paketöppningen…

Öppna!
Öppna!

Som ni säkert redan har gissat så var det en ny gps i paketet, en ny Oregon 750t. Dessutom den nya Friluftskartan v5 PRO, som täcker hela landet.

Utrustning

Nyheter

Det tog inte många minuter innan maskinen hade startats, spännande att se de nya funktionerna. Först av allt anslöts den till mitt lokala nätverk, därefter kopplades den ihop med telefonen. Allt gick utmärkt, inte minsta krångel vid anslutningarna. Naturligtvis fick jag även uppdatera mjukvaran och självklart lägga in en första laddning med cacher så att gps:en skulle vara klar inför dagens lilla övning.

Som övningsmål hade idag ”Bensträckare” utsetts, några kilometer söder om cachingbasen. Det blev en fin promenad genom bekanta skogsmarker kring Delsjöarna och jag kunde njuta av den utsökta upplösningen på skärmen som denna gps erbjuder. Passade även på att göra vissa inställningar för att få den att fungera mer enligt min smak, så är det alltid på den första turen med en ny gps. Några nya cacher publicerades inte under turen så det blev inte tillfälle att lägga till nya burkar ute i fält, vilket annars är en av de riktigt stora nyheterna, men det testet lär väl komma!

Jag fick nöja mig med att leta upp burken vid de utsedda koordinaterna och det gick utan problem.

 

Första burken med nya 750t
Första burken med nya 750t, tydligen var jag dock 6 m från burken….

När det var loggat och klart återvände jag tillbaka mot cachingbasen igen för att planera inför helgen, som inte bara kommer att innehålla geocaching. Men på söndag blir det förhoppningsvis ett Cito event:Höststädning i Fiskebäck, kanske ses vi där?

Bensträckare