CITO veckan har börjat

Idag började CITO veckan (17-25 september) med event runt om i världen, läs mer på ”The Geocaching Blog”. Men det skulle inte endast bli skräpplockning denna söndag, det skulle även bli en liten vandring. Med hjälp av den svarta geocaching expressen och den 11:e cachinglinjen färdades jag idag väster ut genom staden och nådde dagens första burk vid Sannaskolan.

Dagens första

Från och med denna cache gick turen till fots vidare väster ut. Jag letade mig först upp till ”Kungssten” men där fick jag se mig besegrad efter att ha letat länge, ingen burk ville visa sig. Mer framgångsrik var jag lite längre bort vid cachen ”Trädgårdshöjden” som snabbt kunde plockas fram.

Väl över två kilometer bort låg nästa burk på listan, en burk som jag inte hittade 2014 men nu var det dags för ett nytt försök på ”Tribute to ECKARNA”. Det är alltid svårt med cacher som ligger inne i villaområden, framförallt om burkarna är placerade vid staket till trädgårdar! När jag idag anlände till platsen låg burken bakom ett staket, på lagom avstånd för att nå den utifrån, bara man inte klev i det en hund lämnat efter sig invid hörnan av staketet! Skönt att få bort denna burk från kartan.

Min vandring gick nu i riktning mot Saltholmen och på vägen parkerade jag någon minut vid ”Parkeringen” och fick där en snabb logg och gick vidare mot ”Mittemellan”. Där tog dock framgången slut och jag kunde inte hitta någon burk, det luktade nymålat på platsen så om det var den stora stolpen cachen suttit på så lär den vara borta nu.

Istället för att fortsätta ut mot Saltholmen bestämde jag mig för att lägga om rutten för att hinna i tid till dagens event och därmed blev ”Öster om Hinsholmskilen” nästa mål. En bit upp på ett berg men jag hittade för ovanlighetens skull en ganska bra väg till toppen, något som kunde liknas vid en stig. Här uppe på toppen blev det också lite att äta.

Utsikt

Nästa mål var en plats som jag besökte i oktober 2014 – Björnekullaberget –  men då kunde jag inte hitta något på platsen. Efter att nu ha läst loggarna var det uppenbart att någon besökare placerat ut en ny cache och att den därmed åter var loggbar. Det var sköt att vända även denna tidigare DNF till en found under denna söndagsvandring.

Nu närmade jag mig dagens första och enda kluster av burkar, hela fyra stycken. Först hittades och loggades ”Fiskebäcksskolan” perfekt att logga skolcacher på söndagar.

Efter att ha gått under jorden någon minut (i en gångtunnel) nådde jag första burken i Bratthammarskogen. Där letade jag högt och lågt utan att hitta någon burk. Jag kunde inte stanna där hela eftermiddagen så jag tog mig istället upp till toppen av berget för att leta efter burken där, som trevligt nog låg i närheten av ett röse.

Röse

Ned från toppen igen och till Bratthammarskogens andra burk. Även där fick jag leta länge och när jag gett upp och tänkte gå iväg mot eventet – då hittade jag burken! På väg tillbaka ned från berget fick jag se en mindre folksamlingi området där jag tidigare tvingats till en DNF. Därmed kunde även denna DNF ändras till en found – härligt!

Nu var det dock hög tid att gå mot dagens CITO event ”Höststädning i Fiskebäck”, jag anlände dit med någon minuts marginal innan StadsAlv öppnade eventet.

Event

StadsAlv öppnar dagens CITO event.
StadsAlv öppnar dagens CITO event.

Det var givetvis många bekanta som dök upp på eventet och snart var vi en liten trupp som gav oss iväg med handskar, säckar och cache i blick…. För nog skulle det komma med en och annan logg på rundan.

börja städa

Denna runda medförde att ännu en DNF från hösten 2014 idag omvandlades till en glad gubbe på kartan – ”lek3”. När den var avklarad vände jag och gick bort mot vattnet och cachen ”Godisarnas godisask #1 ”BadToro” där behövdes inte något letande då en stor grupp burkletare redan var församlade, det var bara att signera loggboken – vilken lyx!

Därefter tog jag mig till bussen för att påbörja hemfärden efter en trevlig cachingdag som bjudit på 12 hittade burkar, ett event och dryga 22 kilometers vandring.

Ni vet väl att sommaren sedan länge, mycket länge, är slut?
Ni vet väl att sommaren sedan länge, mycket länge, är slut? OBS detta foto är från 2016-09-18…