I Torslandatrakten

Idag skulle team H I T (Hallén, Ingabo, TMR68) ut på en kortare tur i närområdet till Hisingen och närmare bestämt Torslandatrakten. Hallén och TMR68 tog den svarta geocachingexpressen till Skra bro där vi mötte Ingabo, därefter gav vi oss omedelbart av mot serien ”Brons” i Bronsålderssundets vackra och intressanta landskap.

Bronsålderssundet

Det skulle bli åtta burkar i det fina kulturlandskapet. Alltid en extra upplevelse att passera bosättningar och gravrösen när man är ute och jagar burk.

Stenmur

Röse

Efter denna framgångsrika promenad åkte vi den korta sträckan till Lillebydalen för att rensa upp bland några burkar som vi hade kvar där. TMR68 fick passera en del utan att kunna logga men några bonusar fick han nog ändå med sig!

Härifrån ser du halva Hisingen - eller?
Härifrån ser du halva Hisingen – eller?

Tre av fyra burkar i området loggades, endast en klättercache lät vi bli då klättring inte är det vi gillar. Istället tog vi oss vidare mot Torslanda centrum och ett område som jag var i 17 april i år, men då var det några som inte hittades. Nu var vi tre och det underlättar alltid. ”Nybyggt – Centrumrundan nr 2” hittades blixtsnabbt av TMR68 och därefter gick vi i rask takt mot ”Zuper svår? – Centrumrundan nr 3” men det blev en DNF då ingen burk ville visa sig efter ett mycket långvarigt sökande.

Stora drömmar – Centrumrundan nr 5” slutade också med en DNF och vi fick senare via CO veta att vi letat rätt men där fanns ingen burk.

Detta var inte cachen...
Detta var inte cachen…

Den kluriga cachen ”Torslanda Vattentorn” hittades efter ett kanske onödigt långvarigt letande. Även min tidigare DNF på ”Genvägen – Centrumrundan nr 8” kunde denna dag hittas och loggen signeras.

Förra gången jag besökte ”Torslanda Lagun” var den den 14 november 2015, då slutade det med en DNF, idag gick det dock fort för mig att få syn på burken, tänk så olika det kan vara! Även ”Båtupptagning vid Torslandaviken” och ”Torslandavikens naturstig nr 1 – Muddertippen” var tidigare DNF:er som kunde bli glada gubbar på kartan efter denna dags cachingrunda.

Skräp

Vi gjorde även ett försök på ”Torslandavikens naturstig nr 9 – Skräphögen” där vi sökte, sökte och sökte efter de nödvändiga siffrorna. När vi som bäst rotade i buskar och bland olika föremål kom den en man på stigen utanför snåret och han gick in mot oss! Det var självaste CO – pljung som kom på besök. Vi fick vissa viktiga hintar men pljung kunde också konstatera att det saknades viktiga ledtrådar, dessutom var själva cachebehållaren skadad. Alltid trevligt att träffa pljung så det var en givande stund och vi fick viktiga lärdomar kring CO:s brukar, men vi återkommer för att logga burken på riktigt när den åter är aktiv.

pljung och Ingabo diskuterar burkar!
pljung och Ingabo diskuterar burkar!