Vandring genom Linköping

Efter några timmars sömn efter gårdagens Megaevent var det dags för en sista hotellfrukost i Linköping och sedan iväg ut för att hinna plocka ytterligare några burkar innan tåget skulle avgå 12:08. Det var kyligt ute och lite puder snö men inte de stora mängder som prognosen hade hotat med så det var lätt att ta sig fram. Jag började att gå mot en av eventets lab-cacher, en stor stock, eller snarare trumma, men den ville inte fungera så jag blev utan den loggen.

Här ville tekniken inte fungera.
Här ville tekniken inte fungera.

Jag fick istället trösta mig med att logga den närbelägna burken ”Vid vägen bredvid leden”, den gångades med hjälp av ett litet hjälpmedel. På väg över slätten där bland annat universitetet ligger så tittade jag på den framväxande Vallastaden, man uppför en ny stadsdel – och tycks packa de höga husen invid varandra – ännu en märklig modenyck hos planerare som verkar hylla trängsel.

Vallastaden

Intressantare var då att se ett monument över en ”stupad” general Rudenschöld och hans häst Trumf!

StupadGeneral

Min vandring förde mig nu åter in i Vallaskogen och där hade jag för avsikt att åter titta på järnålderslämningar, kan helt enkelt inte få nog av dessa! Burken (multin) som loggades i samband med granskandet av hålväg och gravar hade som av en tillfällighet namnet ”Hålväg och gravfält”.

Hålväg och gravfält

Jag fortsatte sedan vandringen igenom skogen och kom ut i Gamla Linköping där vi loggade en mulit under gårdagskvällen och där FAD-baren hade haft sina ”lokaler”.

Gamla Linköping

Resterna av FAD-baren.
Resterna av FAD-baren.

Mitt mål med dagens besök var en av lab-cacherna som låg i denna del av staden, givetvis en i telefonkiosk modell äldre.

Vad kan finnas här?
Vad kan finnas här?
Här kunde man både lyfta luren och slå in sitt mobil nummer, därefter gick det att logga via det SMS som anlände - trevlig lab-cache!
Här kunde man både lyfta luren och slå in sitt mobil nummer, därefter gick det att logga via det SMS som anlände – trevlig lab-cache!

Jag fortsatte nu in mot centrum och kunde säkra en logg på den tillfälligt lagade ”En etta i staden / one one in the city” samt ytterligare ett par lab-cacher vid domkyrkan och slottet.

Slottet

Tiden går fort när man har roligt så det var nu nödvändigt att avbryta burkjakten och gå mot centralstationen och inleda hemfärden. Tågen höll tiderna även på hemvägen så det gick snabbt och lätt. Dags att börja smida nya planer för nya resor och äventyr!

Dags att resa hem!
Dags att resa hem!