Mega Sweden FAD 2016

Dagen började med en promenad ut till Rydskogen där jag skulle medverka i ett annorlunda CITO event, men först hann jag med att plocka den närbelägna burken ”Stubbig(Stubble)”. Som vanligt vid event var det en liten kö till burken! Efter avklarat event passade jag på att ta en avstickare i skogen och logga ”Nyårslöftet”. Därefter var det nästan-raka vägen över till Campushallen där årets Mega Sweden FAD 2016 snart skulle börja. Men först gick jag och tittade på en rondellhund och fick loggat dagens första lab-cache.

Rondellhund

På väg genom universitetsområdet.
På väg genom universitetsområdet.
Jag är nog på rätt väg!
Jag är nog på rätt väg!

Inne i den stora campushallen hade det anlänt en mindre skara som nyfiket tittade på butikernas utbud. Det dröjde dock inte länge innan trängseln inne i hallen ökade betydligt.

Campushallen

Butiker

Loggningen av eventet var lite annorlunda. I sann Linköpingsanda skulle man vika ett pappersflygplan och sedan pricka en stor upphängd behållare – det gällde att lyckas med denna uppgift, man vill ju inte skriva en DNF på ett event!

Pricka rätt

Flygandalogg

Event

Min huvuduppgift denna dag var dock inte att jaga burk utan att hålla i två presentationer från tidigare geocachingäventyr (ett bildspel med en aptitretare jag gjorde inför eventet finns via denna länk).

program

12.00 skulle jag framträda i KEY1 salen och berätta om 2012 och 2013 års resor i Arktis, på engelska. Därefter skulle denna berättelse återges en gång till i KY24 på svenska. Det kände som om berättelserna gillades av åhörarna och det kom många frågor, framförallt under presentationen på svenska. Kanske har jag därmed spridit den arktiska-bacillen till fler!

Foto: Mega Sweden FAD 2016
Hallén inleder föredraget. Foto: Mega Sweden FAD 2016

Däremellan hann jag med att lyssna på Stadsalvs spännande berättelse A radiant cache and a country that does not exist samt ett besök vid ännu en lab-cache.

Kväll

När mörkret sänkte sig över Linköping fylldes Campushallen av förväntansfulla geocachare, men en saknads – nämligen Hallén. Jag hade istället placerat mig utanför byggnaden med filmkamera i högsta hugg för att filma när alla jägare skulle komma ut, förhoppningsvis med lamporna tända. Det blev allt en liten film, som inom kort kommer att presenteras här på denna blogg!

När jag filmat klart tog jag mig in i hallen och fick kvällens koordinater och jag kunde ge mig bort mot Vallaskogen, men mest för att filma och fota vid detta event.

FAD

FAD

Det blev inte något mer loggat under kvällen då jag lite olyckligt anslöt mig till en grupp burkjägare som var på väg att logga en reflex-cache som inte ingick bland eventcacherna. Vi följde ett spår som blev längre, längre och längre då det snurrade runt i Vallaskogen. Men ingen hade kontrollerat cachebeskrivningen så efter 4 kilometer visade det sig att hela turen var förgäves då det skulle samlas information, inte bara titta efter reflexer…. ett litet bakslag kan man säga, lita aldrig på att någon annan har läst, läs själv är väl åter den läxa som man fick lära sig.

Väl tillbaka inne i värmen – trodde jag – då jag på nytt blev medlockad att gå ett reflexspår, denna gång nära Campushallen. Vi gick ut och följde spåret, men den information som vi skulle leta efter ville inte visa sig. Efter någon kilometer gav vi upp då vinden och kylan verkligen började bli obehaglig i den mörka novemberkvällen. Dags att åter återvända till värmen och vänta in avslutningsceremonin. Den obligatoriska lottningen avklarades och därefter presenterades var nästa års Mega Sweden skall hållas – Uppsala!

megaswedenfad2017

Signalgrodan säger - hej då, och fäller en tår!
Signalgrodan säger – hej då, och fäller en tår!

Nu var det slut för i år och endast den kyliga promenaden tillbaka till hotellet återstod och några timmars sömn innan det kanske skulle bli tillfälle att logga ytterligare några burkar under söndagen.