Lördagscaching i Danmark

Lördag morgon vaknade jag inte upp i min vanliga geo-säng utan i en främmande miljö tillsammans med tre andra burkletare – Ingabo, TMR68 och Jsson. Vi hade åkt med kvällsfärjan från Göteborg på fredagen och kört mot Hobro för att upprätta vår tillfälliga geocachingbas.

Här finns det burk!
Här finns det burk!

Det var cacherika marker mellan Randers och Grenå som lockat oss till platsen, likt björnar till bikupan. Efter frukost körde vi in mot området och när det började ljusan var vi igång med burkletandet.

TMR68

Våra två huvudmål denna dag var ”[MPD] PT” och ”PT fortsat”, givetvis med en del burkar i dessa trailers omgivning. Båda dessa serier ligger på ganska stora vägar och det visade sig att det var en fördel att starta i innan allt för många mugglare vaknat och börjat patrullera vägen. Senare under dagen skulle det bli allt svårare att stanna till följd av tät trafik.

Inget virrande här inte!
Inget virrande här inte!
Det lönar sig att leta efter stubbar...
Det lönar sig att leta efter stubbar…
Se upp för golfare till höger!
Se upp för golfare till höger!
Ingabo kör på likt en ångvält...
Ingabos geocachingångvält…
Här riskerar TMR68 livet för en burk!
Här riskerar TMR68 livet för en burk!
Även en PT burkar kan sitta högt.
Även en PT burkar kan sitta högt.

Efter många timmar med massloggande av burkar vek vi av på en annan slinga kring Aarhus flygplats där det finns en serie av cacher med höga favoritpoäng – och vi blev inte besvikna! Vi började med ”Flying Teamwork” och arbetade oss sedan utmed vägen. Det krävdes finurlighet och en del redskap, några burkar kunde vi inte logga då vi saknade en del utrustning, otroligt nog, men de flesta cacherna kunde besegras.

Hur gör man här då?
Hur gör man här då?
Kanske man kan öppna den genom....
Kanske man kan öppna den genom….
Rörigt värre - borde ha tilltalat TMR68 men det var jsson som hittade lösningen.
Rörigt värre – borde ha tilltalat TMR68 men det var jsson som hittade lösningen.

Vi spenderade väl över två timmar utmed denna sträcka, men det var kul och varierad caching som gav god utdelning i form av kvalitetscaching.

När mörkret föll försökte vi oss på att ge oss på ytterligare en sträcka av ”PT fortsat”, men tät trafik och mörker är inte någon bra kombination så vi avbröt detta försök för att inte riskera liv och hälsa. Istället planerade vi att återvända under söndag förmiddag. En av dagens sista cacher blev en kvalitetscache, ”TB HOTELLET”, ett av de bästa TB-hotell vi sett!

Hur kommer man in i hotellet?
Hur kommer man in i hotellet?

Kvällen avslutades med kinesisk buffé inne i Randers efter att dagens sista burk loggats. Därefter åter till den tillfälliga geocachngbasen och några timmars vila innan söndagens burkjakt skulle inledas.