Av burkar kan vi inte få nog (?)

Åter en morgon i Danmark och åter förberedelser för en dag med burkjakt, ty av burkar kan inte Hallén, Ingabo, Jsson och TMR68 (Team HIJT) få nog! All packning skulle idag med i bilen eftersom vi också skulle resa hem idag med den sena kvällsfärjan. Vi började med att åka mot söder och fortsätta på ”PT fortsat” som vi avbröt på grund av mörker och tät trafik under gårdagskvällen. Förhållandena i trafiken var mycket bättre på söndag förmiddag och ljuset gjorde givetvis att burkarna hittades snabbare än i mörkret. Det tog därmed inte lång tid att klara av den återstående etappen och därefter kunde vi byta fokus och ge oss på lite andra typer av burkar. Trevligt nog fanns det en vandringsslinga med 19 cacher inte allt för långt bort som vi valde att åka till – äntligen lite vandring!

VandringRejstrup plantage serien skulle bjuda på en fin tur i skog och invid fält. Det enda hindret var de djupa och leriga spår som skogsmaskiner gjort bitvis, det gällde att ha bra på fötterna för att klara sig torrskodd igenom dessa leriga områden. Ingabo fick en del problem med sin gps (som vanligt skulle jag nästa vilja säga) men den återuppväcktes och kunde efter lite mixtrande åter börja arbeta. Burkarna var lätta att hitta och några hade fått lite extra omsorg i utformningen, men framförallt var det trevligt att ta sig fram till fots.

Plantage

När vi lämnade vandringsområdet kom vi ut på en väg som uppenbarligen kan vara isigt glad….

Isglat

Vi försökte oss på ännu en serie men den visade sig vara mycket tidskrävande så vi övergick till att hitta små kluster av burkar i och omkring de mindre byarna.

Kan verkligen någon räkna till 10?
Kan verkligen någon räkna till 10?
En helt vanlig söndag - men någon burk hittades tyvärr inte här trots denna kraftansträngning. (Foto: Jsson)
En helt vanlig söndag – men någon burk hittades tyvärr inte här trots denna kraftansträngning. (Foto: Jsson)
Inte heller detta fiske gav något resultat!
Inte heller detta fiske gav något resultat!

Sakta men säkert närmade vi oss åter Fredrikshamn och färjan som skulle ta oss tillbaka mot landet i öster. Vädret blev dock allt sämre och ljuset försvann dessutom. Mörker, regn och mer än 20 sekundmeter i byarna gjorde att lusten att gå ur geomobilen för ännu en logg blev allt mindre. Jag tvingas därför konstatera att av burkar kan vi inte få nog, men regn, mörker och blåst kan få även detta gäng att tänka på annat än burkar!

Hemfärden gick väl trots vinden, men ingen av oss är speciellt känsliga för sjögång. Det är bara att uthärda den långa sysslolösheten på fartyget över mot Göteborg. Någon underhållning blev det inte då Hallén vägrade att framträda med Karaokesång! Inte heller fick vi se Ingabo ge sig i kast med en enarmad bandit, en gruvlig besvikelse….

Åter hemma i cachingbasen har nu tankarna genast farit iväg på nya resor, vart skall det bära av nästa gång? Går det att hitta en lucka för en ny resa? Vem vet, vem vet, något planeras men det ligger ännu en bit in i framtiden, den som följer bloggen får se!