Lövsjöarnas rike – Hallén leker (sover?) räv

Idag åkte team HJT (Hallén, Jsson, TMR68) ut på en lördagstur i trakten av Lövsjöarna. Vi började vid ”Jul i Lerum 2016 #10” serien och fick en promenad i skogen.

Nej - där är inte burken!
Nej – där är inte burken!
Undrar om det är älgarna som vält jakttornen i området.
Undrar om det är älgarna som vält jakttornen i området.

Under förmiddagen var det lite sol och vi fick fina vyer över de frusna sjöarna, men isarna var nog inte så lämpliga att ge sig ut på.

Sjö

Någon hade lämnat badtofflorna här, men vi ville ändå inte ta oss ut till ön....
Någon hade lämnat badtofflorna här, men vi ville ändå inte ta oss ut till ön….

Då detta område var rensat, förutom ö-burken, så åkte vi mot luriga Monways ”Dammviksvägen”, därefter blev det ytterligare några loggar i närområdet och en fin liten promenad ute i skogen. Snart var vi framme vid ”Rävgrytet”, där letade vi en god stund innan jag tyckte mig se något misstänkt. Fick tag på en lång pinne som stack fram men då hördes en duns, det visade sig vara cachens upphängning som inte höll kvar burken. Med viss möda kravlade jag då hela vägen in i det stora grytet och med hjälp av träpinneteknologi och griptång gick det att få fram cachen.

hallen_rav

Fick sträcka på mig, blev lätt manglad och försedd med lerinpackning – är det detta som kallas SPA?

Fina skogar

Katt på vägen

Även om vi tvekade lite att bada tidigare under turen så blev det ändå kontakt med vatten när vi tog oss ut till ”Big Leaflake”, dessvärre fanns där ingen burk så vi informerade CO som generöst lät oss logga burken som hittad.

Lite blött

På väg ut till ”Jul i Lerum 2014 #3 – Tomtens utsikt” träffade vi som vanligt på lite oväntade saker i skogen.

Bågar

Sittplats

Dagens sista cachepromenad blev runt ”Lilla Lövsjön” med tio burkar.

Info

Det klara vädret försvann och det blev allt mer dimma under eftermiddagen. Skulle vi hitta ut igen eller försvinna in i dimmornas mugglarland?

Dimma

En ovanlig fågel siktades i detta träd...
En ovanlig fågel siktades i detta träd…

Vi klarade oss undan dimmorna och återvände till fordonet för att påbörja hemfärden. Det var egentligen slut för idag, men ett par burkar till blev det allt när vi närmade oss Sävedalen – en burk till är ju aldrig fel! I dag blev det nästan 17 kilometers vandring och 28 hittade burkar.