Team HIJT slår till igen

Efter att I i teamet varit borta på långa utlandsturer var idag hela HIJT (Hallén, Ingabo, Jsson, TMR68) samlat för en ny gemensam tur i riktning mot Boråstrakten och Limmared. Först blev det ett stopp vid flygplatsen för att hämta Ingabos försvunna väska från den senast flygresan, då passade vi även på att få loggat ”Skuggor av ulvar” innan vi drog vidare.

Ulvar

Snö

Vi loggade några ströburkar utmed vägen innan vi nådde dagens första vandringsslinga ”Hagö”. Det skulle bli några kilometer ute i skog och mark med en hel del obanad terräng och stigningar upp och ned. Ett härligt skogsäventyr som var njutbart trots det envetna snöfallet som låg över området.

Hagö

Snölandskap

Rep kunde behövas!
Rep kunde behövas!

Men ett varningens ord – TMR68 med ett rep är en farlig kombination. Han förvandlade repet till ett lasso och fångade in min ryggsäck, är glad att ingen filmade(!)

Utsikt

Nästan alla burkar kunde loggas, det var endast nummer 9 som vi inte lyckades hitta trots ett långvarigt sökande. Efter denna skogscachingtur blev det nu vandring på en gammal banvall ”Gamla Kindsbanan”, burk efter burk kunde loggas under ett ganska högt vandringstempo på den lättgångna banvallen.

Gamla Kindsbanan

Det blev 19 någorlunda lättfångade burkar plus några bonusburkar efter den avklarade sträckan. Extra trevligt var att besöka ”Kvarnen” där det funnits en kvarnanläggning sedan åtminstone 1500-talet. De nuvarande lämningarna var från en senare tid, men mycket imponerande.

Kvarnen

Överblick

Mäktigt

Dagens sista vandringsslinga skulle bli ”ordspråksrundan” men som vanligt stannade vi till vid några burkar utmed vägen. Det är inte varje dag man ser en adventsljusstake med korvar, men det fick vi se idag!

Korv

Område höll sig även med ett utegym, men vem behöver sådana när det finns burkar ute i skogen?

Utegym

Här är jag någon på spåren....
Här är jag Ingabo på spåren….

Det var inte överallt som vi hittade spåren utan snarast hittade mossar och snår, men så är det väl för det mesta när man är ute på burkjakt.

Avrundningen av dagens burkjakt skedde inne i Limmared där några multis blev loggade innan mörkret sänkte sig över trakten och vi påbörjade resan hem mot våra respektive cachingbaser. Omkring 16 kilometers vandring blev det denna dag och 55 hittade burkar under turen. Team HIJT är i god form och lär slå till igen!

1 kommentar

Kommentarer är stängda.