At Sea

Resor till avlägsna platser gör att man får acceptera en del väntan på nästa äventyr. Under de dryga 36 timmar som färden tog från Kap Horn till Antarktis var vår plats ”At Sea” som det stod på displayen på däck 4, men det fanns även mer exakta angivelser på andra bildskärmar på varje däck.

Vi lämnar Kap Horn, båtens rörelser visades tydligt i olika inzoomade lägen på dessa skärmar.

Ett ”magiskt” ögonblick var när vi passerade S60 grader, det är nämligen den officiella gränsen för Antarktis så då var det nödvändigt att hålla gps:en igång, även om det var riktigt långt till närmaste cache.

Noggrannheten kanske oroar någon! Men jag tog gps:en under tak för att få en bättre bild än vad jag fick ute på däck, båtens stålskrov gjorde givetvis att signalen hade lite svårt att nå fram!

Härligt, nu var jag i rätt del av världen! Men ännu återstod en natt ombord innan vi skulle kunna sikta de första öarna utanför Antarktis fastland.