Vandring i Buenos Aires

Då var jag framme vid sista heldagen i Sydamerika under denna resa. Efter en frukost på hotellet packade jag vatten i ryggsäcken och tog gps:en i näven och gav mig ut på gatorna denna söndagsförmiddag. Mitt första mål var ”La Plaza y la Casa”, och det hade nog gått väl om det inte hade varit för att det satt/låg två personer på just den bänk jag önskade avsöka. Dom verkade inte ha för avsikt att bege sig iväg så jag fick ge upp.

Sovande mugglare på en bänk!

Buenos Aires Obelisk” som var mitt nästa mål var än mer omöjlig, där hade tunga bygg-jobbar-mugglare gått fram så där lär inte längre finnas någon burk!

Jag fortsatte min vandring genom staden och snart var jag vid ”Meet and Greet in Buenos Aires”, ett Ingabo-event, men ingen Ingabo syntes till på platsen. Men då upptäckte jag att han rest en staty till sin ära – kanske skulle man försöka sig på en baklogg….

Staty över Ingabo…? Alsina är nog bara ett försök att gömma sig bland mugglarna.

Turen fortsatte, fortfarande utan någon logg! Bättre lycka hade jag vid ”Los Caídos (again)” ett monument över de som stupat i striderna på Malvinas – som man kallar F-öarna för i denna trakt! I loggboken såg jag åter spår av Ingabo.

Malvinas-monumentet

Jag förflyttade mig nu ut mot vattnet och ett grönare område av staden i hopp om att få lite bättre luft då det var ganska mycket föroreningar bland de smalare gatorna i staden. Det blev tyvärr ytterligare DNF:er innan jag hittade fram en burk vid ”Cerco Madero”.

Skönt att få ett par loggar i Buenos Aires. Det är inte en plats som lämnade några djupare intryck annat än att det var en dyr stad att besöka. Själva staden var inte speciellt sevärd, men kanske var jag bortskämd efter det sagolika Antarktis.

Efter en lång dag på stadens gator återvände jag till hotellet för en sista natt innan det var dags att avsluta resan och flyga hemåt igen.

1 kommentar

 1. Haha, ja du rönte samma öde som jag med flera dnf. Jag lyckades kravla mig upp från 50% funna till 70 efter mycket möda. Obeliskcachen fanns säkert men vi de tre tillfällen jag var där så antingen sov folk på bänkarna eller så satt folk där i väntan på att kön till biljettförsäljningen skulle kortas ner. På kvällen nyttjades platsen av den intilliggande restaurangen. Samma öde rönte cachen vid presidentpalatset där jag var förbi hela fem gånger…..Nej, det var ingen stad som lockade, med skyhöga priser på allt. Jag provade det argentinska köket innan jag reste hem och notan gick på över 600 SEK för en stek och ett glas vin. Visst steken var god men den får jag för drygt halva priset i sverige också. Rekommenderar Lima istället som storstadsval. Billigare, renare och finare.
  Mycket märkligt system som man praktiserar dessutom att man får betala 21% skatt om man betalar hotellnotan med kontanter…. Jag tog ut kontanter för taxi, hotell, mat mm men fick växla tillbaka till dålig kurs för inte ville jag betala ytterligare för det redan dyra hotellet. Fyra stjärnor som var nergånget och möjligen förtjänade två. Det blir patagonien nästa gång det blir Argentina utan stopp i BA.
  Jag gjorde tvärtom. Reste från BA till Colonia del Sacramento. Det var en till knappt hälften fylld båt o en trevlig timma till sjöss. Den lilla orten var ett fint litet museum med mängder av historia om striden mellan portugiser o spanjorer genom århundradena. Antar att du också besökte museet där.
  Kul att du hade en fin och upplevelserik resa i övrigt !
  //
  Ingabo

Kommentarer är stängda.