Burås, Trolltjärn & en FTF

Det var länge sedan team HIJT var ute på en tur nu, alla har varit utspridda över världen och lekt med bland annat elefanter och pingviner… Men idag så åkte vi ut på en tur i närområdet upp mot de vilda skogarna kring Vättlefjäll. Dagens första mål var att gå ”Burås”-slingan med dess tolv cacher. Vid första burken letade vi länge och väl innan jag lade mina fingrar på något plastigt bland löven!

Nog finns det vilda djur i Vättlefjäll, nära en av burkarna höll det till stora djur med snabel.

Det fanns även en fängelsehåla och några mystiska gravplatser!

Slingan tog lite tid att klara av och mot slutet av vandringen visade det sig att skogen var något överbefolkad av hundmugglare som var ute och letade efter andra utlagda föremål, bortkastad tid, dom borde väl lära hundarna leta upp plastlådor?

När Buråsleden var avklarad gick vi rakt på ”Trolltjärnsleden”, den skulle visa sig bjuda ett större motstånd. Redan den första multin tog tid, vi hade insett att starten inte var vid koordinaterna och vi hade därför gått till en annan plats för att samla information, som dock inte var till någon hjälp då vi inte hittade burken. Vi besökte därför samtliga alternativa platser, men det gav inte heller något. Den första burken gav vi upp och gick mot nummer två. Men inte heller där hittade vi någon burk, det glada humöret och goda stämningen började nu att få en mörkare färgning. Vandringen fortsatte och vi lyckades givetvis även hitta en del burk, men även många som inte kunde påträffas. 34 hittade av 41 angav kalendern i min gps när vandringen utmed Trolltjärnsleden var avslutad.

Det var mycket terräng på denna tur så alla var lite avslagna när vi avslutat vandringen. Det kändes i kroppen att förra veckans infektion och feber hade slagit hårt mot krafterna i kroppen. Det var därför något av en lättnad att vandringen avslutats.

När vi rullade tillbaka genom skogen plingade det glatt i alla telefoner, en ny burk hade publicerats. Stämningen i baksätet (Jsson & TMR68) blev upphetsad, med krav på att vi skulle öka farten, köra genom privat tomtmark m.m. Jag försökte lugna ned stämningen genom att säga ”burken finns kvar i morgon också”, men det hjälpte inte, det gick inte att tala förstånd med dessa upphetsade personer, tyckte mig se lite blod rinna ur mungipan på Jsson….

Vi fick köra en liten omväg innan vi kom till en lämplig parkering och Jsson & TMR68 skenade iväg mot ”Rofyllt”, men inte i någon rofylld takt efter att dom sett Monways bil på parkeringen! Hallén & Ingabo tog det lugnare och promenerade i maklig takt mot sjön. När vi anlände gick det omkring tre förvirrade FTF-jägare på platsen utan att dessa fått stillat sitt behov av en FTF. Lugnt tittade jag på gps och hint, gick fram till nollpunkten och plockade fram burken.

Därmed var dagens burkjakt avslutad och vi kunde påbörja färden hem mot våra cachingbaser efter en härlig vandringsdag i sommarvarmt vårväder!