Dalslandscaching

Team H I J T (Hallén, Ingabo, Jsson, TMR68) åkte idag iväg på en riktig heldags-caching-tur till den nordligaste delen av Västra Götalands län, Dalsland. Vi hade lyckats pricka in en dag med perfekt cachingväder, uppehåll och ändå inte för varmt för lite vandringar och power-cachande per bil utmed småvägar ute i skogen. Vid denna årstid tycker tyvärr också allehanda flygfän också om vädret så vi var ständigt uppvaktade av blodtörstiga små bevingade varelser i olika storlekar, men det är ändå bättre än vissa andra förhållandens om kan råda under andra årstider! ”Motorcache 4!” blev den första bensträckarburken innan vi nått fram till dagens första trail. Vi tog även en avstickare till Ed och det samhällets lilla ansamling av burkar, det gav en ny kommun dessutom.

Dags att börja leta burk!

Första bil-serien för dagen inleddes med ”28. Mustadsfors Ödskölt”, där det faktiskt var kö till burken…. Vi hade träffat på silnor och vi slog följe ett par burkar in på trailen, men ganska snart hade vi försvunnit utom synhåll och burkjakten fortsatte utmed de små skogsvägarna.

Vi kom även förbi en av slussarna i Dalslands kanal, med tillhörande burk och turistfartyg. Kanalen byggdes för att svara mot järnbrukens behov av transporter. Men det var en lång väg fram till att klartecken gavs till bygget 1863, drygt 100 år från idé till genomförande! Kanalen invigdes 1868, mitt under en period när järnbruken fick det allt svårare att sälja sina produkter. Några år senare försvann dessutom möjligheten att frakta timmer från Norge då en ny vattenled på den norska sidan öppnades och därtill kom järnvägen genom Dalsland. Men kanalen klarade sig och lyckades i konkurrensen med järnvägen. Idag är varutransporterna borta från kanalen, istället är det turisterna som håller kanalen levande. (Källa: http://www.dalslandskanal.se/om/historia/)

Det händer alltid något oväntat burkar jag hävda, och vid Halleby Myrane 14 kom en liten överraskning. TMR68 hojtade BURK, i samma ögonblick som jag såg en burk, en annan burk alltså!

Två burkar! En i min hand och en i TMR68:s hand, han håller på med att försöka få ut loggremsan. Båda burkarna signerades givetvis.

Förutom Dalslands kanal bjöd turen även på en del andra fina miljöer, både välhållna och sådana som kunde kräva lite renovering.

Cacherik vägkant borde det väl ändå stå på skylten?

Efter att ha ”snurrat runt” på trailerna i detta område drog vi oss nu något söder ut i riktning mot Brudfjället. Därefter var det dags för dagens enda lite längre vandring utmed slingan ”Sten & en stubbe”.

Denna båt har sett sina bättre dagar!
Så in i vassen mycket burkar denna dag….

Det blev en fin vandring på väg, stig och i terräng samt…

Vad nu, tänker han bada…

Alla 19 cacherna hittades under den lite över 5 kilometer långa (korta?) vandringen. Vi var mycket tacksamma över de waypoints som CO Trush lagt för att visa vägen över det djupa dike som skar genom området! Vi hade genom denna runda fått ytterligare ett par kommuner, som undertecknad och TMR68 saknade i Västra Götaland, samt uppfyllt dagens mål med råge när det gällde antalet burkar. Ändå blev det lite bonuscaching på vägen hemåt.

Hårda bud? Nej, en burk som dock satt för högt för TMR68 och Jsson, så Hallén fick ingripa.

Åter i cachingbasen var jag vid halv tolv på lördagskvällen, nästan söndag morgon! 140 burkar rikare och många upplevelser att sortera, samt en del loggande att utföra, trevliga uppgifter alltså!