Dagen då mugglarnas läger hittades

Mugglare, smaka på det ordet om du vågar, redan åsynen av ordet på datorns skärm gör att en unken lukt sprider sig i omgivningen och allehanda små avskyvärda kryp tittar fram ur tangentbordet. Vi känner alla till mugglarna, dom förstör och ställer till elände, stör och hindrar oss i vårt värv. Mugglaren går fram på stadens gator, joggar omkring i skogen och sitter och lurpassar vid bordet under släktmiddagen…. Kanske har du hört legenderna som berättar om att mugglare upprättar läger i skogarna numera för att effektivt förstöra burkar – sagor? Nej, det har idag visat sig finnas åtminstone ett sådant läger och det inte speciellt långt från min geocachingbas, det är skrämmande och mycket oroväckande.

Dagens berättelse handlar dock inte enbart om folket på skuggsidan, vi skall börja i ljuset och glädjens tecken med en hittad burk givetvis. Mitt mål för dagen var att återvända till några platser där jag tidigare misslyckats. Det är alltid med viss tvekan en sådan aktion inleds, men om man inte försöker kan man inte heller lyckas. Mitt första mål var ”Ägget från en fridlyst fågel?” (3,5/4) där jag var och letade den 4:e september 2016 utan att hitta burken. Under den senaste veckans event träffade jag CO Cyborgsun som kom med lite tips och uppmuntran så jag kände mig idag manad att på nytt besöka platsen. Jag tog mig uppför höjden och sedan ner igen, en bit, och började leta. Redan i andra håligheten jag avsökte påträffades ett sällsynt ägg, kan det vara en Moafågel som häckar här, det gällde att skriva ned signaturen snabbt i loggboken innan invånarna på denna plats återvände!

Jag gick nu vidare inåt skogen för att inspektera Stans väg som nu genomgår ombyggnad. Det visade sig att den nya bredare vägen bara omfattade några få hundra meter totalt, men arbetet lär märkas när den nuvarande skogsstigen blir en grusväg. Inte samma känsla att då ge sig ut i området och det kommer säkert att locka ut både el-cyklar och mopeder där det idag finns lite enklare vildmarkskänsla – trist av Partille kommun att göra detta onödiga ingrepp i naturen.

I skogen finns mycket att se och undersöka. Några av de cachingkollegor jag ibland är ute tillsammans med brukar lägga tid på att plocka svamp, jag brukar vara avvaktande och tveksam till sådana aktiviteter, men idag blev jag lite sugen när jag såg denna läckra tingest.

Gott!!

Efter en liten avvikelse mot Öjersjö gick turen in i trinislas rike där jag hade några burkar kvar. ”Siffror” var försvunnen så jag gick istället mot ”Ekorrn satt i…” på vägen dit såg jag ett gult tält ute i skogen. Efter ytterligare en stund såg jag ytterligare ett tält och på marken framför det låg en stor rund behållare samt en rejäl loggbok! (N57° 40.616 E12° 04.942)

Denna bild togs med telefonen, tyvärr blev den suddig, beklagar detta.

Det visade sig vara den försvunna cachen ”Siffror”, loggboken som låg på marken fick givetvis min signatur och CO har nu gett mig lov att även logga den på nätet.

Efter en stunds vandring hittades ytterligare ett tält där mugglarna uppenbarligen numera offrar geocachare och slänger deras hjärnor på stenar i skogen – skulle jag överleva denna vandring?

Efter detta besök i mugglarnas läger nådde jag ”Ekorrn satt i… men även där fanns någon form av lägerplats. Cachen såg jag, men att klättra till den höjden – nej sånt avstår jag.

Genom den fina Delsjöskogen gick nu min vandring vidare till ytterligare en problemcache nämligen ”Lager på lager” som jag varit vid förr. Där inträffade det märkliga att lösningen uppenbarade sig snabbt, att jag inte insåg… förra gången jag var här, men så är det ibland man får arbeta lite hårdare för vissa burkar och det är nog trots allt ganska nyttigt.

Ett sista (?) lager väntar…

Vandringen gick från denna burk rakt mot norr och cachingbasen. Totalt 1,5 mils vandring och tre problemcacher som nu är glada gubbar på min geocachingkarta. Det fanns all anledning att känna sig nöjd och glad efter denna tur!