På spökjakt

Ni är säkert alla medvetna om att det spökar inom geocachingen, gengångare från det förflutna har vaknat till liv och rasslar med kedjor och säger buuuuuuuu. Jag avser givetvis att HQ tillfälligt återupplivat de virtuella burkarna, det har jag tidigare berättat om här på bloggen. Ett av dessa nya spöken har dykt upp mitt i den historiska miljön på Marstrand och dit styrde idag team H I T (Hallén, Ingabo, TMR68) sin geocachingtur.

Vi hade givetvis några burkar utmed vägen dit och jag fick stå och titta på medan mina kollegor loggade en del burkar där jag varit tidigare.

Det blev därefter en liten båttur för att nå västkustens svar på Singapore: Marstrandsön!

Omedelbart efter att vi klivit av färjan blev det loggning av ”Marstrand #1” som snabbt var avklarad och vi gick vidare upp mot fästningen där TMR68 i eget majestät fick logga en burk som vi andra redan klarat av. Därefter tittade vi på en myst, men då fästningen var stängd gick det inte att söka efter den, så vi gick vidare.

Vi gick ned genom det lilla samhället mot dagens huvudmål, den virtuella cachen ”Marstrands synagoga”. Det var inte några problem att klara av frågan eller att ta fotot. Mycket trevligt att få en ny logg på en virtuell på hemmaplan!

Marstrands synagoga
Foto förbereds!

Vi fortsatte därefter på en tur kring ön. ”St. Eriks Grotta” bjöd på en fantastisk miljö, både vacker natur och en intressant historia.

Ingabo studerar informationen vid grottans ingång medan TMR68 funderar på var cachen kan vara.

Problemet löste sig snart och vi var åter ute på stigen med stegen riktade mot ”Summer Paradise” som snart var loggad.

Vi lämnade nu den grönskande skogen och kom ut på klipporna med vyer utöver det vackra västerhavet. Där ute väntade ”Skallens Fyr” med dess bur på att vi skulle komma på besök.

Vår vandring gick nu mot söder på ön till ”Marstrand #2” som efter lite letande snart var funnen. Likt ett litet pärlband låg sedan två stycken Earth Cacher, dessa krävde lite arbete men allt gick väl och vi fick godkännande att logga båda burkarna.

Kvarts – Marstrand #3
Giant Kettles – Marstrand #4

Klockan går fort när man jagar burk och det var nu hög tid att gå mot mysten ”Ett tak för fred” som vi inte kom åt tidigare, men nu stod det öppet – så vi gick in och betalade.

Det var inte helt lätt att hitta all information i fästningens irrgångar av sten. Dessutom var en viktig plats, kyrkan, stängd. Men jag hittade en man som såg viktig ut och gick omkring med en walkie-talkie, han ordade saken åt oss!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det tog mycket tid att få denna burk loggad, men en stor lättnad när det var klart. Vi kunde därefter ta färjan tillbaka och det blev då loggande av två burkar som jag tidigare loggat och sedan ”Korsningen” där även jag fick en ny logg. Efter en liten bilfärd så hamnade vi på toppen av ett berg och letade efter ”Masten” men där hade vi ingen framgång och fick återvända med en DNF i våra gps:er.

Ingen vinterväg, då slipper vi halka…

Mer framgång hade vi vid ”Benny Boy´s cache #25”, ”Koön runt – Grön” och ”Instö Ränna” vilka alla var burkar som kunde hittas utan några svårigheter. Däremot avslutades cachingdagen med en DNF då burken ”Instöbron” inte ville visa sig.

Här finns inte någon burk!

 

Ökningen av antalet burkar på kontot stannade vid 13 för mig idag, något fler för övriga. Därtill blev det lite över 15 kilometers promenad, en ny virtuell och det bästa av allt en djupdykning in i Carlstens fästnings mörkaste hörn – det är riktig geocaching!