Ale med omnejd

Det fanns överraskande lite tid för burkjakt under lördagen så team HIJ (Hallén, Ingabo, Jsson) gav sig ut på en tur mot norr och Ale med omnejd. Även om man utifrån dagens bild i sidhuvudet och bilden nedan skulle kunna tro att vi åkte skidor så var inte det fallet, men vi var vid och omkring en mycket grön skidbacke.

Vi fick några kilometers vandring på motionsspåren kring Furulundsparken med ett antal burkar loggade.

Lite oväntat var att vi helt plötsligt träffade på Ingvar ute i skon-gen…

Starten på dagen var mycket lyckosam och vi letade oss fram från burk till burk innan det var dags att lämna skogen och åka vidare med geomobil. Det blev givetvis ytterligare några burkar utmed vägen innan vi åter parkerade för en vandring i trakterna av Ale golfklubb. Där var det idag full fart på mugglarna och alla var ute och motionerade i sina små elbilar….

I trakten låg serierna ”Säkra Cachevägar”, ”Osäkra Cachevägar” samt ”Alfhemsstigen”. Det skulle snart visa sig att det skulle bli en krävande och problematisk runda. Golfarna vållade oss inte några problem, men det gjorde burkarna där DNF följdes av DNF som följdes av DNF – vi höll på att få post-DNF-depression, den undveks dock genom att några burkar faktiskt kunde hittas.

Slutligen gav vi upp och lämnade området och styrde istället mot Kvarnbovägens serie samt några ströburkar utmed samma väg. Där gick burkjakten lättare och vi kunde lämna DNF ångesten bakom oss!

Namnet säger allt…?

Det var lite begränsat med tid denna dag för Ingabo och vi skulle vägen om Arendal på Hisingen, men det passade utmärkt för då kunde en myst bli loggad! Cachingdagen avslutades vid Rya skog där ännu en myst signerades, men tyvärr avslutade vi med ännu en DNF då en traditionell vid entrén till skogen inte gick att hitta. Vi var nog lite störda av att det kom mängder av mer eller mindre påverkade personer som verkade ha haft fest inne i skogen. Trist när ett naturreservat förvandlas till en plats för drogmissbrukare.

Vi kunde ändå se tillbaka på en ganska framgångsrik dag som ökade burkmängden med 40 cacher på mitt konto, det kunde ha varit fler, men så är burk-letar-livet ibland, man lyckas inte alltid med planerna. Därtill kom ytterligare nästan 15 kilometers vandring för mig, vilket inkluderade en liten promenad till dagens startpunkt.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.