After work-caching

En regnig dag i slutet av oktober och man har lite tid efter arbetet att ägna sig åt friskvård, vad gör man då? Letar burk naturligtvis! En kort sträcka från mitt kontor ligger Vasaplatsen, en knutpunkt där det nästan alltid kryllar av mugglare. Men just nu byggs hållplatserna om på den ena sidan av mikroparken som finns i området så det är färre än vanligt som går omkring i närheten av cachen ”Vasaplatsen”. Jag har tidigare varit där och tittat men inte kunnat se burken, idag blev det ett längre besök och fortfarande kunde jag inte se någon cache. Då bestämde jag mig för att ringa en livlina(!), men innan jag hann få några tips så tittade jag upp en gång till och fick då syn på burken. Ibland räcker det uppenbarligen med att ringa, man behöver inte något tips! Därefter fick jag ”sträcka på mig”, lite mer än Hallénlängd och den manöver som behövdes underlättades av att det var mugglarfritt i området för ovanlighetens skull. Men till sist var burken säkrad.

Min vandring genom staden fortsatte och jag kom till cachen ”Adolf”. Den låg rakt utanför polishuset och där fanns mugglare med lagen på sin sida, och förmodligen en och annan på väg till eller från domstolen som skulle kunna räknas till gruppen på andra sidan den lagliga gränsen. Men att leta här var inte lätt och jag ville inte dra på mig för mycket intresse från de uniformerade mugglarna så jag valde att avstå denna cache och fortsätta min vandring.

Ett lugnare område nådde jag i trakten av ”Redbergsparken” där det var helt mugglarfritt, mycket tack vare regnandet. Det blev en snabbt hittad burk och därefter hemfärd till geocachingbasen. En helt oplanerad cachingtur var därmed avslutad med ett ganska gott after-work-resultat!

Utsikt med cache…