Finns det björn här….?

Dagens tur skulle gå öster ut till de björnrika trakterna i Partilles vildmarksbostadsområden. Men först gjordes ett besök vid den nya burken ”Trick or treat?”, det var stilla i området under söndag förmiddag, misstänker att tidsomställningen hade viss inverkan på mugglarna dessutom! Burken hittades snabbt och det fick bli en liten miljöbild med cache och det nyuppförda torget i bakgrunden.

Vandringen sträckte sig nu uppför backarna till Björndammen och den riktigt björnrika trakten nära köpcentrumet Allum.

Vågar jag gå in här?

Det gick bra att passera björnarna och jag tog mig upp på höjden ovanför Allum, som vid denna tid var tämligen övergivet. Men där uppe på höjden mötte jag ännu en skräckinjagande figur ”Stormtrooper”.

Jag avlägsnade mig från denna trakt och sökte mig in mot Partilles mest centrala delar för att försöka ägna mig åt lite uppäggande påsk-burks-jakt, ”10. P som i påsk. Påsk i Partille 2017”. Det var stilla i trafiken denna lördag, men givetvis passerade en polisbil när jag var mitt ute i rondellen, men den fortsatte ut på motorvägen. Burken kunde snabbt lokaliseras trots att den smälte väl in i miljön!

Snart är det påsk igen!

Nu var det över 3 kilometer att gå till nästa burk, men det är endast välgörande att få lite extra steg. Mitt mål var ”von Utfallsgatan”, det går inte att påstå att det är någon direkt trevlig sträcka att vandra genom alla dessa industriområden, men jag ville få burken avklarad så det fanns inte något alternativ. Väl på plats så hittades cachen oväntat snabbt, inte heller här fanns några mugglare som störde.

Därefter gick turen åter mot cachingbasen och ytterligare 15 kilometers vandring och 4 hittade burkar kunde föras in på respektive konto.