Burkarna i Uddevalla

Idag skulle team H I J T (Hallén, Ingabo, Jsson, TMR68) åka norrut till Uddevallatrakten för att leta burk i skogarna som omger staden. Vädret under vägen upp var ganska eländigt men det klarnade upp och blev riktigt behagligt när det var dags att bege sig ut i skogen. Vi skulle inleda med området mellan Misteröd och Sunningen och dagens första cache ”Jumbja” fick bli vår lilla uppvärmning.

Bitvis var det stiglöst land så det fanns god möjlighet att få både burk och motion. Lyckligtvis hade vi tagit spöt med oss då det fanns en del högt placerade cacher att fånga med hjälp av lite ståltråd. Det mesta gick väl i detta område förutom burken ”Loke” där vi aldrig hittade burken utan tvingades till en DNF.

När vi avslutat rundan förflyttade vi oss till Sundskogen strax söder om Uddevallafjorden och den första burken i en serie vi ofta talat om att logga men det har aldrig blivit av. Stora skogsmaskinsmugglare hade varit framme på många platser i området och vållande en del besvär, men det var bara vid ett tillfälle som vi tror att burken påverkats av maskinernas framfart.

Inte mycket kvar av skogen här!
En grottman träder här fram.

När vi lämnat skogsmaskinernas härjningar bakom oss för en stund var det trevligt att komma in mellan träd, och ibland även in i små grottor. Vi kände oss alla som riktiga stenåldersmänniskor!

På denna runda hade vi inte med oss något spö, så när vi nådde fram till ”Sundskogen#5” fick vi söka lämpligt hjälpmedel i naturen. Ned gick bra att få burken, men det var jobbigare att få upp den då trädstocken vi använde vägde en del och var iskall att hålla i. Ingabo fick ge upp och Hallén tog över, efter några försök hängde den åter på sin plats.

Vi kom nu åter fram till ett område där skogsmaskinsmugglare gått hårt fram. Området var täckt av grenar och kvistar och det var först när Jsson övergått till att agera arkeolog som burken kunde hittas.

Jsson på utgrävning.

Vi fortsatte nu genom skogen mot en närbelägen multi, där första steget var vid en oväntad trappa mitt ute bland träden.

Multin klarades av utan problem och därefter stod vi snart inför en ny grotta, där jag villigt försvann in i mörkret.

Grottgubben Halléns utsikt

Nu trädde vi åter in i ett område som skadats av skogsmaskinsmugglare. Vid nollpunkten för nummer 3 i serien fanns inget annat än stockar.

Här var det inte lätt!

Det verkar pågå en rejäl utbyggnad av nya villaområden i denna trakt. Vi gick på gatorna med omgivande obebyggda tomter, en något märklig syn.

Framtida bostadsområden

Vi inledde vår avrundning i detta området med att lösa Sundskogens vattenfall! Det var inte helt enkelt, men när vi väl nådde rätt plats kunde loggen säkras.

Vilket vattenfall!

Vi höll på att avsluta dagen med en DNF men räddades av en burk utmed vägen hem ”Reino lindansaren” som blev denna dags sista cache. Fint vinterväder och cirka 15 kilometers promenad, det är stärkande inför den kommande arbetsveckan.